Χαιρετισμός Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας για την 25η Μαρτίου του 1821

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

 

Η επανάσταση του 1821 αποτελεί μία από τις χρυσές σελίδες της μακραίωνης Ιστορίας του Έθνους μας! Είναι ο αγώνας ενός μικρού σε πληθυσμό λαού για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Ένας αγώνας ενάντια στο δεσποτισμό της Ανατολής, αλλά και στον αυταρχισμό της  Ευρώπης της Ιεράς Συμμαχίας, διεκδικώντας μια εναλλακτική Ευρώπη του Διαφωτισμού,  της χειραφέτησης, της ελευθερίας και της ευθύνης. Είναι ένας αγώνας που τον έδωσαν με αυτοθυσία οι Έλληνες, αλλά και που τον αναγνώρισαν στον εαυτό τους οι λαοί της  Ευρώπης!

 

Σήμερα που η πατρίδα μας μάχεται με έναν αόρατο εχθρό,  τον Κορονοϊό, η επανάσταση του 1821 είναι σίγουρα μια ευκαιρία να μας διδάξει την εθνική αυτογνωσία, την  ατομική και συλλογική ευθύνη απέναντι στο συνάνθρωπο, την πειθαρχία και τον σεβασμό χάριν του κοινού καλού  και τον αγώνα ως σίγουρο μέσο για να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη και  μια καλύτερη και δημοκρατική κοινωνία.

 

Η  25η Μαρτίου, ημέρα που γιορτάζουμε την Εθνική Παλιγγενεσία και τον  Ευαγγελισμό  της Θεοτόκου, ας μας εφοδιάσει με υπομονή, αντοχή και δύναμη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε! Ας γίνει η ημέρα αυτή παράδειγμα επιτυχίας σε δύσκολους αγώνες με προϋπόθεση την πίστη, την  εθνική ομοψυχία, την ομόνοια και την προσήλωση μας στο καλό της κοινωνίας μας που πρέπει να στέκεται πάντα πάνω από το προσωπικό συμφέρον!

 

Είμαστε και θα μείνουμε όρθιοι αγωνιζόμενοι για μια καλύτερη κοινωνία,  για μια καλύτερη Πατρίδα!

 

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

Τιμή και δόξα στους Αθάνατους Αγωνιστές της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας!