Κορονοϊός: Στη διάθεση του ΕΟΔΥ φοιτητές των Ιατρικών Στρατιωτικών Σχολών

25/03/2020 | 23:18

Σπουδαστές και σπουδάστριες του Ιατρικού τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) διατέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ για γραμματειακή υποστήριξη στα εργαστήρια Αναφοράς COVID-19 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, μετά από αίτημα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Επίσης, από τις 16 Μαρτίου, το Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) εντάχθηκε εξ ολοκλήρου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την υγειονομική κάλυψη κρουσμάτων κορονοϊού. Για όσο χρόνο το νοσοκομείο διατίθεται στο ΕΣΥ, οι δικαιούχοι του θα καλύπτονται υγειονομικά από τα αντίστοιχα στρατιωτικά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, ανάλογα με τον κλάδο προέλευσης του κάθε δικαιούχου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, παρατείνεται έως την Κυριακή, 31 Μαίου, η ορισθείσα μεταβατική περίοδος κατά την οποία γίνονται δεκτές συνταγές φαρμάκων, τόσο ηλεκτρονικές όσο και χειρόγραφες, σε ατομικά βιβλιάρια Υγείας (ΑΒΝ) των εν ενεργεία στρατιωτικών και των υπ’ αυτών ασφαλισμένων στο ΥΠΕΘΑ.

Πάτρα: Η ανήλικη τα “έτσουζε” και οι υπεύθυνοι του καταστήματος βρέθηκαν με χειροπέδες

Πάτρα: Πουλήθηκε η VESO MARE – Δείτε ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Ο δρόμος-καρμανιόλα: Ο 25χρονος Αλέξανδρος από την Πάτρα “έσβησε” επί τόπου στο τροχαίο! – 4 νεκροί σε 6 μήνες!

Πάτρα: Ματαιώθηκε το μαθητικό πάρτι με άφθονο αλκοόλ σε κλαμπ, μετά το ρεπορτάζ του tempo24

Πώς έγινε η φονική σύγκρουση στη Φωκίδα – Νεκρός 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος 37χρονος μεταφέρθηκε στην Πάτρα

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας ανάμεσα σε ανήλικους-Ο ένας τραυματίστηκε από μαχαίρι-Συνελήφθη ο δράστης

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη

Πάτρα: Οι μαθητές τίμησαν την Εθνική Επέτειο – Κατέθεση στεφάνων στην πλ. Όλγας ΦΩΤΟ