Homemade pizza με ντομάτες και μανιτάρια για όλη την οικογένεια

24/03/2020 | 11:28

 

Σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη και υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας.

Υλικά:

    1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα, λεπτή
    3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    γραβιέρα ψιλοτριμμένη
    2 ντομάτες, σε λεπτές φέτες
    100γρ. μανιτάρια, σε φέτες
    1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
    4-5 φέτες ζαμπόν μπούτι, σε καρεδάκια
    βασιλικό ξερό
    λίγη ρόκα φρέσκια

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε πολύ καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι και, αφού το βγάλετε στην άκρη, ρίχνετε και σοτάρετε τα μανιτάρια ίσα να μαλακώσουν λίγο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά το ρηχό ταψί του φούρνου σας και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης. Τη στρώνετε στο ταψί και την ισιώνετε με τα δάχτυλά σας.

Την αλείφετε πρώτα με λίγο ελαιόλαδο και την πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Πάνω της τοποθετείτε φέτες ντομάτας, κρεμμύδια και μανιτάρια, μοιράζοντάς τα όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε. Αλατίζετε και πασπαλίζετε με λίγο ξερό βασιλικό. Από πάνω απλώνετε καρεδάκια ζαμπόν και πασπαλίζετε με επιπλέον βασιλικό.

Ραντίζετε την πίτσα με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Μετά τα 10 λεπτά πρώτα λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο. Σερβίρετε την πίτσα σε πιατέλα διακοσμώντας με φρέσκια ρόκα.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας