Κορονοϊός: H FIFA θεωρεί λάθος το να αρχίσει ξανά το ποδόσφαιρο τον Μάιο

Δεν αποκλείεται να μπει τελικά πρόωρο τέλος στη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν

Επικίνδυνο θεωρεί ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της FIFA το να αρχίσει η δράση τον Μάιο.

Ο κορονοϊός έβαλε... στοπ στο ποδόσφαιρο (γενικά στον αθλητισμό) και ο κορονοϊός είναι αυτός που θα «αποφασίσει» και το πότε θα δούμε ξανά την μπάλα να κυλάει στο χορτάρι.

Το πλάνο της UEFA και γενικά των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών είναι αυτό να γίνει μέσα Μαΐου, ώστε να τελειώσει η σεζόν μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά στη FIFA δεν είναι καθόλου σιγουροι ότι αυτό είναι καλή ιδέα.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για ποδόσφαιρο ακόμα και για τα μέσα Μαΐου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν προπονήσεις δυο και τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά κατά την άποψή μου δεν είναι καθόλου καλή ιδέα όλο αυτό. Πιστεύω ότι αν στοχεύουν σε αυτό, τότε θέτουν σε κίνδυνο πολλές ζωές...», είπε σχετικά ο Michel D'Hoodge, επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της FIFA και πρόσθεσε.

«Δεν θα έχει εξαφανιστεί ο κορονοϊός στα μέσα του Μαΐου ακόμα κι αν σε κάποιες χώρες τα πράγματα θα έχουν χαλαρώσει περισσότερο από κάποιες άλλες. Κανείς δεν μπορεί να πει πότε θα κάνει το πικ ο κορονοϊός και πότε θα ξεκινήσει πάλι το ποδόσφαιρο.

Ακόμα κι αν γίνουν ματς κεκλεισμένων των θυρών, θα πρέπει οι ομάδες να αρχίσουν να προπονούνται δυο εβδομάδες νωρίτερα, που σημαίνει συγχρωτισμός, συνύπαρξη στα ντους και όλα αυτά που προσπαθούμε ν' αποφύγουμε».