Φέντερερ: Να τηρήσουμε αυστηρά τους κανόνες

Οι αρχές της Ελβετίας με μία συντονισμένη καμπάνια προσπαθούν να συνετίσουν τους απείθαρχους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν όλοι, ανάμεσά τους και ο κατά πολλούς κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ.

Ο «βασιλιάς», μάλιστα, απηύθυνε ένα... αυστηρό μήνυμα προς τους συμπατριώτες του, αλλά και προς ολόκληρο τον πλανήτη που δοκιμάζεται και ιδιαίτερα σε εκείνους που δεν τηρούν τα αυτονόητα.

«Μένω στο σπίτι και δεν έχω σφίξει το χέρι κανενός για πολύ καιρό. Προφανώς και πλένω συχνά τα χέρια μου. Όπως πρέπει να κάνουν όλοι. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, αυτή την εποχή περισσότερο από ποτέ» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Φέντερερ και συμπλήρωσε:

«Ειδικά πρέπει να στηρίξουμε τους μεγάλους ανθρώπους. Είναι αυτοί που το έχουν ανάγκη περισσότερο και πρέπει να τους βοηθήσουμε τηρώντας τους κανόνες και την αποφυγή χειραψιών. Είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε σοβαρά αυτούς τους κανόνες. Πολύ, πολύ σοβαρά. Πρέπει να μείνουμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας» ανέφερε.

Σημειώνεται πως στην Ελβετία τα κρούσματα κορωνοϊού έφθασαν τα 6.100 και οι νεκροί τους 56. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, αναφέρθηκαν περισσότερα από 1.200 περιστατικά μέσα σε μία ημέρα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 13 από χθες.