Τα Καλάβρυτα τίμησαν την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό – ΦΩΤΟ.

22/03/2020 | 22:43

Τελέστηκε σήμερα στα Καλάβρυτα, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δοξολογία κεκλεισμένων των θυρών, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, στο ηρώο των αγωνιστών του 1821, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

Με τη λιτή αυτή τελετή, τιμήθηκε η ηρωική 21η Μαρτίου 1821, η ημέρα απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων από τουρκικό ζυγό, το πρώτο επαναστατικό γεγονός για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, μετά την ορκωμοσία των αγωνιστών της περιοχής μας στην ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Ευχή όλων είναι, του χρόνου, στην επέτειο για τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας, όλοι μαζί δυνατοί και υγιείς, να γιορτάσουμε το ιστορικό αυτό γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης μας, σε μια λαμπρή τελετή, όπως ακριβώς αρμόζει στον τόπο μας.

 

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαύδος – Χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι

Πάτρα: Ληστεία με μαχαίρι σε μίνι μάρκετ – Συνελήφθη ο δράστης μετά από καταδίωξη

Δυτ. Ελλάδα: Βαρύ πένθος από τον θάνατο της Βάνας Πέτρου – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας