Τα Καλάβρυτα τίμησαν την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό – ΦΩΤΟ.

22/03/2020 | 22:43

Τελέστηκε σήμερα στα Καλάβρυτα, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δοξολογία κεκλεισμένων των θυρών, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, στο ηρώο των αγωνιστών του 1821, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

Με τη λιτή αυτή τελετή, τιμήθηκε η ηρωική 21η Μαρτίου 1821, η ημέρα απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων από τουρκικό ζυγό, το πρώτο επαναστατικό γεγονός για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, μετά την ορκωμοσία των αγωνιστών της περιοχής μας στην ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Ευχή όλων είναι, του χρόνου, στην επέτειο για τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας, όλοι μαζί δυνατοί και υγιείς, να γιορτάσουμε το ιστορικό αυτό γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης μας, σε μια λαμπρή τελετή, όπως ακριβώς αρμόζει στον τόπο μας.

 

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Το μήνυμα της οικογένειάς της