"Τελειώνει" και από την Εθνική ο Πιτίνο - Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μετά το οριστικό τέλος από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, όλα δείχνουν ότι το κεφάλαιο του Πιτίνο στην Εθνική ομάδα δεν θα ξεκινήσει να γράφεται ποτέ. Η «επίσημη αγαπημένη» τον έχει ήδη διαγράψει και ψάχνει για νέο προπονητή και μάλιστα Έλληνα. Η Ομοσπονδία δείχνει αποφασισμένη να μην ενεργοποιήσει την προφορική συμφωνία (δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο) με τον τέως πλέον προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Μάλιστα, ήδη ψάχνει για νέο κόουτς και τον ψάχνει ανάμεσα στους Έλληνες προπονητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαβορί για την θέση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ ήταν το Νο 1 στη λίστα και πριν την συμφωνία του Ρικ Πιτίνο με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την επίσημη παρουσίαση του Αμερικανού στις 11/11/2019 από τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Ο Ιτούδης, μάλιστα είχε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι ήθελε να αναλάβει την ομάδα, αρκεί να τα έβρισκε η Ομοσπονδία με την ΤΣΣΚΑ (για να μπορεί να εργάζεται παράλληλα στους δυο πάγκους).

Τελικά η ΕΟΚ προτίμησε τον Πιτίνο. Το όνομα του Ιτούδη, όμως, παρέμεινε φυσικά στα υπόψιν της Ομοσπονδίας, διότι ο Έλληνας κόουτς είναι από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης. Από την άλλη, θεωρεί τιμή να δουλέψει στην Εθνική και αυτό λέει πολλά.

Οι άλλοι δυο Έλληνες προπονητές, που είναι στην λίστα της ΕΟΚ είναι οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Δημήτρης Πρίφτης. Συστάσεις δεν χρειάζονται, βέβαια. Μάλιστα, αμφότεροι ξέρουν την Εθνική ομάδα μπάσκετ, απ’ έξω κι ανακατωτά, καθώς έχουν περάσει από τη «επίσημη αγαπημένη» ως βοηθοί.

Πηγή: filathlos.gr

Διαβάστε επίσης