Δήμος Αιγιαλείας: Κατ' οίκον εξυπηρέτηση για ευπαθείς ομάδες

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας, αναλαμβάνει την καταγραφή και εν συνεχεία εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει την καταγραφή των συμπολιτών μας, που δεν έχουν οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους για την εξυπηρέτησή τους σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. Θα συνδράμει στην πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους. Θα διεκπεραιώνει αιτήματα τους για την παραλαβή αιτήσεων – παράδοση  πιστοποιητικών για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Θα διεκπεραιώνει κάθε άλλη εργασία, συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο κτίριο της Πρόνοιας, το οποίο θα φιλοξενήσει το τηλεφωνικό κέντρο της δομής. Έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονική διεύθυνση http://10.161.36.64/en/node/34189, για την εγγραφή των ενδιαφερομένων, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] για την αποστολή αιτημάτων και ερωτήσεων και παραχωρήθηκαν οι τηλεφωνικοί αριθμοί 26910-26136 και 26910-23658 για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Όσοι λοιπόν ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μας καλούνται να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα που έχει ήδη δημιουργηθεί από το Δήμο Αιγιαλείας με τους ακόλουθους τρόπους:

Με την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στο Δομή φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Αιγιαλείας «Μένουμε Σπίτι» http://10.161.36.64/en/node/34189.
Με τηλεφωνική επικοινωνία στα 26910 26136 και 26910 23658 (4 γραμμές), καθημερινά από τις 08:00 έως τις 14:00, δηλώνοντας τα ακόλουθα:

Ονοματεπώνυμο:

Διεύθυνση κατοικίας:

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Ηλικία:

Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, χρόνιοι πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό, όπως καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοσοκατασταλμένοι).

Παράλληλα, στην πλατφόρμα μπορούν να εγγραφούν σε διαφορετική κατηγορία όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ενώ συγχρόνως είναι άποροι ή οικονομικά αδύνατοι προκειμένου ο Δήμος, κατόπιν διαπίστωσης των προϋποθέσεων, να τους προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης.

Παρακαλούνται οι πολίτες, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, να ΜΗΝ εγγράφονται στην υπηρεσία εφόσον ΔΕΝ ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρονται ανωτέρω.

Οφείλουμε να σεβαστούμε τον αγώνα των ανθρώπων που, υπό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αντίξοες συνθήκες, είναι στη πρώτη γραμμή να τους εξυπηρετήσουν και να μην απασχολούν τις υπηρεσίες με παράλογα και εξωπραγματικά αιτήματα, παρά μόνο για σοβαρές και ΕΚΤΑΚΤΕΣ περιπτώσεις ανάγκης.  

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι υπάρχουν εκατοντάδες συμπολιτών μας με πραγματικές ανάγκες, τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε, σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.

         

Διαβάστε επίσης