Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας: Μεταγωγές κρατουμένων και κορονοϊός - Τι ζητούν μετά την καραντίνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την εξέταση ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊου σε ειδικό χώρο εντός των Φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πατρών εισηγείται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας. Αφορμή  η αναστάτωση που προκλήθηκε χθες όταν χρειάστηκε να τεθούν σε καραντίνα Αστυνομικοί που μετέφεραν κρατούμενο ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο. 

Πάτρα - Κορονοϊός: Εκτός καραντίνας οι πέντε αστυνομικοί που συνόδεψαν κρατούμενο - ύποπτο κρούσμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 
Η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή της Αχαΐας είναι ακόμα επιφορτισμένη με την διακομιδή τακτικών και έκτακτων περιστατικών ασθενών κρατουμένων από
το Κατάστημα Κράτησης Πάτρας προς τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της περιοχής.

Χθές 18.3.2020 μετά από διακομιδή ασθενούς, Αστυνομικοί Υπάλληλοι τέθηκαν σε καραντίνα λόγω της επαφής τους με το εν λόγω περιστατικό.

Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της έκθεσης Αστυνομικών κατά την διακομιδή και την φύλαξη εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος σε κίνδυνο, προτείνουμε σε περιπτώσεις εμφάνισης ήπιων συμπτωμάτων υγείας σε κρατουμένους του Καταστήματος Κράτησης της Πάτρας, αυτοί να εξετάζονται σε απομονωμένο χώρο εντός του Καταστήματος από υγειονομικό προσωπικό που θα μεταβαίνει στο σημείο, ενώ και ο έλεγχος για την προσβολή ή μη του ασθενή από κορονοϊό να πραγματοποιείται και πάλι στον ίδιο χώρο από ειδικούς οι οποίοι θα μεταβαίνουν και πάλι στο Κατάστημα Κράτησης.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί και η πιθανότητα της μεταφοράς της ασθένειας εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, κατά την επιστροφή των ασθενών από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, τα οποία σημειωτέον αμφότερα τυγχάνουν νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. 

Το Κατάστημα Κράτησης αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο και το συντομότερο δυνατόν πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να τροποποιηθούν οι διαδικασίες αντιμετώπισης των ασθενών κρατουμένων, πάντα σύμφωνα με τις εντολές των ειδικών της δημόσιας υγείας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 

ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ       

 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ               

ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ