Ιταλία: Εικόνα-σοκ της La Repubblica -Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει πτώματα από το Μπέργκαμο

19/03/2020 | 09:52

 

Μια συγκλονιστική ιστορία κρύβεται πίσω από μια φωτογραφία με κομβόι στρατού της Ιταλίας που δημοσίευσε τη νύχτα η La Repubblica.

Η ιταλική εφημερίδα ανήρτησε μία φωτογραφία με στρατιωτικά οχήματα στην πόλη του Μπέργκαμο, τα οποία έχουν μέσα θύματα του κορωνοϊού. Οπως αναφέρει στη δημοσίευσή της η εφημερίδα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο νεκροταφείο της πόλης και με τόσους μαζεμένους θανάτους δεν μπορούσε το νεκροταφείο να διαχειριστεί τον αριθμό τους.

Έτσι, ο στρατός πήρε τα φέρετρα με τα θύματα και τα μετέφερε, μέσα από την πόλη του Μπέργκαμο, σε άλλες περιοχές της χώρας όπου τα πτώματα θα αποτεφρωθούν. Περίπου 30 οχήματα με 70 φέρετρα πέρασαν από το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα κατευθύνονταν σε διάφορα σημεία της Ιταλίας, προκειμένου να γίνει η αποτέφρωση.

Η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από τον κορωνοϊό. Ηδη μετράει 2.978 θύματα και είναι θέμα ωρών, με τους ρυθμούς που έχει η θνησιμότητα, να ξεπεράσει τον αριθμό των θυμάτων στην Κίνα (3.237), όπου και ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού. Μάλιστα, τα νοσοκομεία πλέον δεν μπορούν να βοηθήσουν όσους νοσούν, καθώς ειδικά στην επαρχία της Λομβαρδίας η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τον περιφερειάρχη να ζητά από τους νοσούντες να μείνουν κι αυτοί στα σπίτια τους.

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Απανθρακώθηκε νεαρός σε σοκαριστική μετωπική σύγκρουση οχημάτων στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πανικός στο κέντρο της Πάτρας: Σωλήνας έφυγε από οικοδομή και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα – Στο ένα βρισκόταν μητέρα με ανήλικα παιδιά ΦΩΤΟ

Λευκάδα: 24χρονη κατέρρευσε ενώ της γίνονταν πρόταση γάμου – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο 16χρονοι που είχαν εξαφανιστεί την Κυριακή

Πάτρα: Ληστεία σε μίνι μάρκετ τα ξημερώματα – Ο δράστης απείλησε με μαχαίρι τον υπάλληλο