Θετικά βλέπουν στην κυβέρνηση το αίτημα του Πολάκη να κάνει εθελοντικά βάρδιες στις ΜΕΘ λόγω κορονοϊού

 

 

Μπορεί να υπάρχει εδώ και καιρό η γνωστή πολιτική αντιπαλότητα της κυβέρνησης με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ωστόσο αυτή τη φορά η κίνησή του να δηλώσει εθελοντικά ότι τίθεται στη διάθεση του ΕΚΑΒ και των υπηρεσιών υγείας γενικότερα προκειμένου να κάνει βάρδιες ως γιατρός - εντατικολόγος λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, αντιμετωπίστηκε θετικά.

Ήδη το υπουργείο Υγείας διά μέσου του κ. Βασίλη Κικίλια δηλώνει ότι εάν απαιτηθεί φυσικά και θα ενεργοποιηθεί η συνδρομή του στον αγώνα που δίνεται, ενώ καλά λόγια σύμφωνα με πληροφορίες ειπώθηκαν κι από άλλα σημαίνοντα στελέχη του υπουργείου Υγείας που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή προς το προεδρείο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ που αναφέρει επί λέξει:

«Δηλώνω διαθεσιμότητα να βοηθήσω σε εθελοντική βάση με κάποιες βάρδιες ανά εβδομάδα, στην ομάδα του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ για τη διαχείριση κλινών ΜΕΘ, ειδικά τώρα την περίοδο της αναμενόμενης έξαρσης κρουσμάτων του κορονοϊού.

Έχω χρόνο λόγω αναστολής των περισσότερων εργασιών της Βουλής και κομματικών διαδικασιών, δεύτερο το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ το θεωρώ παιδί μου από την περίοδο που ήμουν αναπληρωτής υπουργός και τρίτο ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ (αντί να κάθομαι σπίτι ).
Εν αναμονή απαντήσεως
Πολάκης Παύλος
Χειρουργός εντατικολόγος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανιων».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας αναφέρθηκε μέσω Twitter στο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφοντας σχετικά:

«Ευχαριστώ τον Παύλο Πολάκη για την αλληλεγγύη και την διάθεση προσφοράς του στη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί. Είναι σημαντική η επικοινωνία και η συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο. Αν χρειαστεί, φυσικά και θα ενεργοποιήσουμε την εθελοντική προσφορά του».

Διαβάστε επίσης