Κορονοϊός: Παραμένει στο νεκροτομείο του Ρίου η σορός του 67χρονου από την Αμαλιάδα – Το πρώτο θύμα στη χώρα

Δύσκολες οι ώρες για την οικογένεια του 67χρονου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, του πρώτου νεκρού από κορονοϊό στην Ελλάδα. 

agiomurgianakis-manolis3_0.jpg

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατοικος εν ζωή Αμαλιάδας – με καταγωγή από την Κρήτη – κατέληξε τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου, έχοντας προσβληθεί από τον ιό, μετά την επιστροφή από την προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Βισκόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” στο Ρίο, εχοντας υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια.  

Πάτρα – Κορονοϊός: Γιατί δε θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή στον 66χρονο

Από τότε μέχρι και σήμερα η σορός του παραμένει στο νεκροτομείο του Ρίου. Η κηδεία του όπως είχε γράψει το tempo24.news, δεν μπορεί να γίνει καθώς μέλη της οικογένειας του βρίσκονται ακόμα σε καραντίνα. Θυμίζουμε πως η σύζυγος του είχε μεταφερθεί στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Ρίου – Νοσοκομείο αναφοράς – κατά συνέπεια είναι αδύνατη η παραλαβή – μεταφορά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, η διαδικασία μεταφοράς της σορού θεωρείται πλέον θέμα χρόνου, καθώς τις επόμενες ημέρες λήγει η καραντίνα για την οικογένεια.

Ειδικότερα υπεύθυνος γραφείου τελετών από την Αμαλιάδα, ήρθε σ’ επικοινωνία με την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την παραλαβή του 67χρονου. Ήδη στα χέρια του έχει τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν βάσει του πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που προβλέπονται για ανάλογες περιπτώσεις. Μεταξύ αυτών, όπως επισήμανε στο tempo24.news η κα. Τσιόλα είναι κατά την παραλαβή της σορού, η υπογραφή δήλωσης “συμμόρφωσης” στα προβλεπόμενα. 

tsiola_tempo24.gr_.jpg

(ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΙΟΛΑ, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ)

Υπενθυμίζεται πως ο 67χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις όποιες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)