Κορονοϊός: Παραμένει στο νεκροτομείο του Ρίου η σορός του 67χρονου από την Αμαλιάδα – Το πρώτο θύμα στη χώρα

Δύσκολες οι ώρες για την οικογένεια του 67χρονου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, του πρώτου νεκρού από κορονοϊό στην Ελλάδα. 

agiomurgianakis-manolis3_0.jpg

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατοικος εν ζωή Αμαλιάδας – με καταγωγή από την Κρήτη – κατέληξε τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου, έχοντας προσβληθεί από τον ιό, μετά την επιστροφή από την προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Βισκόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” στο Ρίο, εχοντας υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια.  

Πάτρα – Κορονοϊός: Γιατί δε θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή στον 66χρονο

Από τότε μέχρι και σήμερα η σορός του παραμένει στο νεκροτομείο του Ρίου. Η κηδεία του όπως είχε γράψει το tempo24.news, δεν μπορεί να γίνει καθώς μέλη της οικογένειας του βρίσκονται ακόμα σε καραντίνα. Θυμίζουμε πως η σύζυγος του είχε μεταφερθεί στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Ρίου – Νοσοκομείο αναφοράς – κατά συνέπεια είναι αδύνατη η παραλαβή – μεταφορά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, η διαδικασία μεταφοράς της σορού θεωρείται πλέον θέμα χρόνου, καθώς τις επόμενες ημέρες λήγει η καραντίνα για την οικογένεια.

Ειδικότερα υπεύθυνος γραφείου τελετών από την Αμαλιάδα, ήρθε σ’ επικοινωνία με την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την παραλαβή του 67χρονου. Ήδη στα χέρια του έχει τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν βάσει του πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που προβλέπονται για ανάλογες περιπτώσεις. Μεταξύ αυτών, όπως επισήμανε στο tempo24.news η κα. Τσιόλα είναι κατά την παραλαβή της σορού, η υπογραφή δήλωσης “συμμόρφωσης” στα προβλεπόμενα. 

tsiola_tempo24.gr_.jpg

(ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΙΟΛΑ, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ)

Υπενθυμίζεται πως ο 67χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις όποιες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας