Times: Κατά 90% δεν θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παραμένει (έως τώρα τουλάχιστον) απαθής με τα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως με την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, καθώς σύμφωνα με τους «Times» η διοργάνωση κατά 90% θα αναβληθεί.

Η απόφαση της ΔΟΕ θα καθυστερήσει, σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, ακόμη και μέχρι τα τέλη Μαΐου, παρ΄ όλα αυτά το έγκυρο βρετανικό μέσο επικαλείται πηγές αξιωματούχων του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και προπονητές των Εθνικών Ολυμπιακών Ομάδων της Αγγλίας, σύμφωνα με τους οποίους οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά τη ΔΟΕ και πως η πανδημία έχει προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες στην προετοιμασία των αθλητών, αλλά και στην πρόκρισή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι στιγμής έχει κριθεί μόλις το 57% των Ολυμπιακών προκρίσεων και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το υπόλοιπο 43%. 

Η μαζική αναβολή προΟλυμπιακών τουρνουά και αγώνων που μετρούν στην Ολυμπιακή πρόκριση έχει δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Την ίδια ώρα υπάρχουν πολλοί αθλητές οι οποίοι συμφωνούν με την άποψη της Κατερίνας Στεφανίδη ότι η συγκεκριμένη αναποφασιστικότητα της ΔΟΕ βάζει σε κίνδυνο τους αθλητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ