Σία Αναγνωστοπούλου- Μια εμπειρία: Οταν ο γιατρός εργάζεται για τον ασθενή και όχι για τον προϋπολογισμό!

 

Τη δική της εμπειρία για το γαλλικό δημόσιο σύστημα υγείας μετάφερε σε ανάρτησή της η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου. Συγκεκριμένα έγραψε:

Πραγματική ιστορία: Το 1993, ολοκληρώνοντας τη διδακτορική διατριβή μου στο Παρίσι, έπαθα μια καραμπινάτη υπερκόπωση και χρειάστηκε να νοσηλευτώ στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ήμουν ανασφάλιστη. Η φοιτητική μου ασφάλιση δεν ίσχυε πια. Η διοίκηση του Νοσοκομείου πρότεινε στον θεράποντα γιατρό, να με στείλει σπίτι μου και να κάνω εκεί τη θεραπεία για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου . Ο γιατρός, αφού σε πολύ αυστηρά γαλλικά είπε ότι σκοτιστηκε για τον προϋπολογισμό, με κράτησε 15 μέρες στο Νοσοκομείο και επέβαλε να είμαι μόνη μου στο δωμάτιο γιατί έπρεπε να έχω καλές συνθήκες και λόγω έλλειψης της οικογένειάς μου.
Χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη στο γάλλο γιατρό που ο απίστευτος επαγγελματισμός του έγινε για μένα απίστευτη ανθρωπιά. Χρωστάω ευγνωμοσύνη στο τότε γαλλικό δημόσια σύστημα υγείας που επέτρεπε στους γιατρούς να δουλεύουν για τους ασθενείς και όχι για τον προϋπολογισμό.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ