ΕΣΗΕΑ: Εφαρμογή μέτρων κατά του κορωνοϊού στα ΜΜΕ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα προς τους Δ/ντες και τους Δ/ντες Ανθρώπινου Δυναμικού όλων των ΜΜΕ και κοινοποίησε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) επιστολή με την οποία ζητά να γίνεται τακτική απολύμανση στους χώρους εργασίας και παράλληλα την παρουσία γιατρού και νοσηλευτή στους χώρους εργασίας προκειμένου οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Συντακτών:

«Αθήνα, 17 Μαρτίου 2020

Αρ. Πρωτ. 554/17-3-20 Προς τους Διευθυντές και τους Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία απαιτεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άσκηση των καθηκόντων μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους γύρω μας περιορίζοντας όσο το δυνατόν στο ελάχιστο την πιθανότητα να προσβληθούμε από τον ιό.

Όπως όλοι γνωρίζετε, οι δημοσιογράφοι και ειδικότερα οι ρεπόρτερ θεωρούνται υψηλού κινδύνου, λόγω της φύσεως της εργασίας τους. Πρέπει λοιπόν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενούς τους.

Υπάρχει ανάγκη για την τακτική απολύμανση όλων των χώρων εργασίας και κρίνεται απαραίτητη η παρουσία ιατρού και νοσηλευτή μέσα στους χώρους, ώστε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς.

Ειδικότερα, θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για την απολύμανση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών στούντιο και διαρκής καθαριότητα. Οι ρεπόρτερ πρέπει να φορούν μάσκες και γάντια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συστήνει να υπάρξει τήρηση όλων των οδηγιών που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς. Παραμένουμε στις επάλξεις ώστε η προσπάθεια όλων να ευοδωθεί και οι συνάδελφοί μας να συνεχίσουν να ενημερώνουν έγκυρα και έγκαιρα χωρίς να διακινδυνεύεται η υγεία κανενός.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Μαρία Αντωνιάδου Σταύρος Καπάκος»

Διαβάστε επίσης