Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για τις ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για να καλύψει τις αιμοδοτικές ελλείψεις από την πανδημία του κορωνοϊού

Αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη κάλυψης των αιμοδοτικών αναγκών, εξαιτίας της ταχείας εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απευθύνει έκκληση προς τους εθελοντές αιμοδότες, να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος, οφείλεται στη δυσκολία των εθελοντών αιμοδοτών να μεταβούν στα Νοσοκομεία λόγω του φόβου μετάδοσης του ιού αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγία η Βοήθεια» και Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ώρες 9:30-13:30 στην Πλατεία Γεωργίου. Αξίζει να επισημανθεί, πως το επιστημονικό προσωπικό που θα βρίσκεται εκεί με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας, λαμβάνει κάθε μέτρο ώστε η διαδικασία να μην έχει τον παραμικρό κίνδυνο.

Σε αυτές τι δύσκολες στιγμές, η ανάληψη κοινωνικής ευθύνης και η απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ!

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, τους εθελοντές αιμοδότες, να στηρίξουν την προσπάθειά μας για πρόσφορά αίματος, ενός συστατικού ζωής, που δεν «φτιάχνεται» στα ιατρικά εργαστήρια, αλλά μόνο προσφέρεται.

Ακολουθώντας το κοινωνικό μήνυμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.): «Μένουμε ψύχραιμοι & δίνουμε αίμα…… και στην Αχαΐα»