Κορονοϊός και χρήση φακών επαφής

Ειδικοί του χώρου απ’ όλο τον κόσμο έχουν συντάξει ένα επικαιροποιημένο οδηγό

Με την παγκόσμια εξάπλωση του ιού COVID-19, ειδικοί του χώρου απ’ όλο τον κόσμο έχουν συντάξει ένα επικαιροποιημένο οδηγό χρήσης φακών επαφής που καταδεικνύει την ασφαλή χρήση των φακών επαφής.

Κύριο μέλημα του κλάδου όλων των επαγγελματιών υγείας ήταν και είναι η σωστή υγιεινή. Στο παρελθόν, έχει υπερτονιστεί ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το ενδελεχές πλύσιμο τον χεριών όταν ένας χρήστης θέλει να φορέσει φακούς επαφής. Τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν την επιμονή στην συμμόρφωση των κανόνων υγιεινής.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε επιλέξει μερικές από τις βασικές οδηγίες που τονίζουν οι ειδικοί για ασφαλή χρήση στο υγιές κομμάτι του πληθυσμού καθώς και τι ισχύει για το κομμάτι του πληθυσμού που νοσεί. Μερικές από αυτές είναι:

Η χρήση φακών επαφής είναι ασφαλής
Σε αντίθεση με πολλούς μύθους και πηγές παραπληροφόρησης που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, η σωστή χρήση φακών επαφής παραμένει ένας ασφαλής, υγιής και αποτελεσματικός τρόπος για τη διόρθωση της όρασης εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, αρκεί να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
Το λεπτομερές πλύσιμο χεριών είναι απαραίτητο
Αμέσως πριν από κάθε εφαρμογή ή αφαίρεση των φακών επαφής σας πλύνετε εξονυχιστικά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό και σκουπίστε τα με καινούργια, μη χρησιμοποιημένη πετσέτα χειρός.
Απολύμανση φακών
Οι χρήστες οφείλουν είτε να πετάξουν τους ημερήσιους φακούς μίας χρήσης τους κάθε βράδυ ή να απολυμαίνουν τους μηνιαίους/δεκαπενθήμερους φακούς επαφής τους δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια αναφορικά στην ενδεδειγμένη διάρκεια χρήσης του εκάστοτε προϊόντος.
Απολύμανση γυαλιών
Κάποιοι ιοί, όπως ο COVID-19, έχουν ανθεκτικότητα και παραμένουν σε σκληρές επιφάνειες για αρκετές ώρες. Για να αποφύγετε τη πιθανή μετάδοση από τα γυαλιά στο πρόσωπο ή τα χέρια σας καθαρίστε τους βραχίονες και τη γέφυρα του σκελετού σας τακτικά.
Παύση χρήσης φακών
Ενδείκνυται η παύση χρήσης φακών επαφής όσο και αν νοσήσετε, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας.
Τα γυαλιά δεν προστατεύουν
Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι τα γυαλιά οράσεως εμποδίζουν την μεταφορά του COVID-19 ή άλλων συναφών ιών.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε όλοι μας να ακολουθούμε κατά γράμμα τις προτροπές και τα μέτρα των ειδικών και της κυβέρνησης για τη μετρίαση της διασποράς του εν λόγω ιού.

Προμηθευτείτε online, άμεσα και ανέπαφα τους φακούς σας με δωρεάν μεταφορικά από τα Οπτικά Αβράμη

Πηγές:

https://www.prnewswire.com/news-releases/top-conta...

https://coopervision.com/our-company/news-center/coopervision-statement-...

Σημείωση: Τα Οπτικά Αβράμης δεν φέρουν καμία ευθύνη για την επιστημονική εγκυρότητα του άρθρου και σε καμία περίπτωση οι ανωτέρω συμβουλές δεν υποκαθιστούν τη γνώμη του οφθαλμιάτρου ή παθολόγου σας. Για οποιαδήποτε απορία συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης