Αποχώρησε από συζήτηση στη Βουλή το ΚΚΕ λόγω κορονοϊού - Εισηγητής ο Καραθανασόπουλος

Επιμένει στην αναβολή όλων των συνεδριάσεων, εκτός για ζητήματα που αφορούν τον ιό

Το ΚΚΕ, δια μέσου του εισηγητή του, Νίκου Καραθανασόπουλου, αποχώρησε από τη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του νομοσχεδίου για την κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας για τα επαγγελματικά ταμεία, καθώς επιμένει στη θέση του για αναβολή των συνεδριάσεων της Βουλής και ζητά να συζητούνται μόνο έκτακτα θέματα που προκύπτουν από τη πανδημία του κορονοϊού.

Ο κ. Καραθανασόπουλος επέμεινε στη θέση που εξέφρασε το κόμμα του στη Διάσκεψη των Προέδρων, την προηγούμενη εβδομάδα -όπου αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία οι περιορισμοί στη λειτουργία των εργασιών της Βουλής- και την ίδια θέση, όπως είπε, θα εκφράσει και στην αυριανή συνεδρίαση της στην οποία θα εξεταστούν νέα μέτρα.

«Κάτω από αυτές τις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πρέπει και η Βουλή να προσαρμοστεί. Δεν μπορεί να περνάνε με fast track διαδικασίες σημαντικά νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά το ασφαλιστικό σύστημα που συζητάμε σήμερα ή το αυριανό για την ακτοπλοΐα. Επιμένουμε στη θέση μας που εκφράσαμε στη Διάσκεψη των Προέδρων, την οποία θα επαναλάβουμε και στην αυριανή συνεδρίαση. Η Βουλή πρέπει να συνεδριάζει μόνο για έκτακτα θέματα και προβλήματα που προκύπτουν από τη πανδημία», τόνισε, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ