Κορονοΐός: Για πρώτη φορά επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας χωρίς άγημα

 

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμβαίνουν πολλά πράγματα για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά στην ιστορία πραγματοποιούνται τελετές παραλαβής παράδοσης μόνο με τα τυπικά. Για πρώτη φορά οι δημοσιογράφοι, που καλύπτουν τις εξελίξεις στο υπουργείο, δεν βρίσκονται στην ειδική αίθουσα των διαπιστευμένων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπως έχουμε γράψει στο enikos, έχει ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια και συναντήσεις. Όσοι προσέρχονται για υπηρεσία στο Στρατόπεδο Παπάγου είναι «μουδιασμένοι» από τις εξελίξεις με τον κορονοϊό και σίγουρα λαμβάνουν αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας.

Μέσα στα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα πρωτοφανές, για λόγους προστασίας της υγείας. Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη πρώτη επίσημη επίσκεψή της που πραγματοποιεί με την ιδιότητα του πρώτου πολίτη της χώρας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα την υποδεχτούν χωρίς άγημα. Θα υπάρξει μία λιτή υποδοχή στην είσοδο του υπουργείου.

Όπως είχαμε γράψει εδώ και μέρες στο enikos, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αποτελούσε την πρώτη επίσημη επίσκεψη, όμως ήταν πάντα υπό αίρεση ακόμη και να ακυρωθεί λόγω κορονοϊού. Όμως, η ίδια η κα Σακελλαροπούλου, όπως επισημαίνουν πηγές ενημέρωση στο enikos, επέμενε να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη, μειώνοντας στο ελάχιστο τις διαδικασίες υποδοχής όπως επιβάλει το πρωτόκολλο, αφού για την ίδια το μείζον είναι να στείλει με την παρουσία της μήνυμα υψηλού συμβολισμού.

Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, στην είσοδο του υπουργείου θα την υποδεχθούν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και μία μικρή ομάδα τυπικού αγήματος.

Το πρόγραμμα αναφέρει ότι αμέσως μετά θα μπουν στην αίθουσα συσκέψεων «Ιωάννης Καποδίστριας», όπου θα υπάρξει και η ανταλλαγή ενθυμίων ενώ εξερχόμενη της συνάντησης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να στείλει και το πρώτο της μήνυμα.

Σε ό,τι αφορά την δημοσιογραφική κάλυψη, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός θα βρίσκεται μόνο τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ και φωτογράφος του ΑΜΠΕ, που θα δώσουν και τις σχετικές εικόνες στα μέσα ενημέρωσης.​

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ