Κοροναϊός – Ηνωμένο Βασίλειο : Νέες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Μπορις Τζόνσον

 

Ο Bρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στη Downing Street τη Δευτέρα ότι «είναι καιρός να σταματήσουν όλες οι μη ουσιαστικές επαφές και να σταματήσουν όλα τα μη ουσιώδη ταξίδια».

Αλλαγές στην καθημερινότητα των Βρετανών

Ως μέρος μιας σειράς αυστηρών νέων μέτρων , Ο Τζόνσον έχει παροτρύνει τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι και να αποφεύγουν παμπ, λέσχες και θέατρα. Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να ακολουθήσει την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία, κλείνοντας εστιατόρια, παμπ και καφετέριες, καθώς η κυβέρνηση δεν απέκλεισε το πλήρες κλείσιμο για την καταπολέμηση του κορoναϊού.

 

Τι είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός;

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι άνθρωποι θα πρέπει να αρχίσουν να αυτο-απομονώνονται για «περίπου 12 εβδομάδες» από το Σαββατοκύριακο. «Τώρα είναι η στιγμή να σταματήσουμε τη μη ουσιαστική επαφή με τους άλλους», είπε, και «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους άνω των 70 ετών, τις έγκυες γυναίκες και εκείνους με ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με υψηλή αρτηριακή πίεση».

Ο πρωθυπουργός είπε: «Όταν πρόκειται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παρακολουθούμε όλα τα μέτρα». Όποιος ζει με κάποιον που έχει βήχα ή υψηλή θερμοκρασία πρέπει να παραμείνει στο σπίτι για 14 ημέρες. Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Sir Patrick Vallance, δήλωσε: «Εισερχόμαστε σε μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης – το Λονδίνο μπροστά από άλλα μέρη της χώρας».

Ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Αγγλίας, καθηγητής Chris Whitty, δήλωσε: «Ο κοροναϊός θα επιταχύνει την καμπύλη αρκετά γρήγορα. Αυτό θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν θα είναι μερικές εβδομάδες. Μια παρατεταμένη περίοδος. Οι πιθανότητες θανάτου είναι πολύ χαμηλές».

 

Δηλώσεις ΠΟΥ

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου από τη Γενεύη, «Δεν έχουμε δει μια αρκετά επείγουσα κλιμάκωση των τεστ». Προτρέπει τις χώρες να «κάνουν τεστ, τεστ, τεστ».

Άνθρωποι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο αρνούνται να κάνουν το τεστ παρά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) που συμβουλεύει τους υγειονομικούς υπαλλήλους του Ηνωμένου Βασιλείου να το πράξουν.

Το Λονδίνο είναι το επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έχουν βγει θετικοί στον ιό. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σήμερα σε 1.543, αυξημένο κατά 171 σε μία ημέρα.

Ο σημερινός αριθμός νεκρών βρίσκεται στους 37 στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αυτό θα αλλάξει αργότερα σήμερα. Ο γραμματέας των μεταφορών, Grant Shapps, προειδοποίησε τους μετακινούμενους εργαζόμενους τη Δευτέρα ότι λόγω της ταχείας μείωσης των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τρένα, θα μπορούσαν να κλείσουν.

 

Πηγή: londonlovesbusiness.com

Διαβάστε επίσης