Συγκλονιστική επιστολή Λιγνάδη στους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου

 

Με μια κίνηση συνέπειας αλλά και επίγνωση του ρόλου του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, έδειξε την στήριξη του στους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έστειλε ένα μειλ σε όλους τους εργαζόμενους το μεσημέρι του Σαββάτου με το οποίο δηλώνει υπεύθυνα ότι είναι ο τελευταίος που θα εγκαταλείψει το γραφείο αλλά και το κτίριο.

«Δεν αυτοσχεδιάζουμε. Κινούμαστε όλοι με βάση τις εξελίξεις και τις οδηγίες των υπερκειμένων επίσημων φορέων» γράφει αναλυτικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Αναλυτικά η επιστολή

«Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες, συμμετέχοντες με κάθε τρόπο στον φορέα που λέγεται ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Ως εκ τούτου και αγαπημένοι μου φίλοι.

Σας στέλνω το παρόν για να σας διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά,ότι η καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου ΜΑΣ, στέκεται στο πλευρό σας και φυσικά βρισκόμαστε στην ίδια όχθη. Ενώ στην αντίπερα, έχουμε μια νέα παγκόσμια κατάσταση, πρωτόγνωρη για ΟΛΟΥΣ, όθεν και μη προβλέψιμη ως προς μια «συνταγογραφημένη» αντιμετώπισή της. Θέλω να ξέρετε πως η προτεραιότητα μου, θεσμικά μα -κυρίως- ανθρώπινα, είναι η διαφύλαξη της υγείας, της ασφάλειας και του αισθήματος αλληλεγγύης, στον καθένα από εσάς. Με γνώμονα αυτά, σας ευχαριστώ που, από κοινού και με αυταπάρνηση, βοηθάτε στην διαφύλαξη, για όσο επιτρέπουν οι συνθήκες, της λειτουργικής» επιβίωσης» του θεάτρου. Το οποίο εμείς το ζούμε και από αυτό ζούμε.

Σας επιβεβαιώνω επίσης, ότι ΔΕΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ. Κινούμαστε όλοι με βάση τις εξελίξεις και τις οδηγίες των υπερκειμένων επίσημων Φορέων.

Είμαστε εδώ για όποια πληροφορία θέλετε,για όποιο ερώτημα/αίτημα τεθεί, για όποια προσαρμογή αντιμετώπισης αποφασιστεί (και κάθε μέρα,όπως βλέπετε οι τακτικές και οι οδηγίες μετασχηματίζονται), απέναντι σε μια κατάσταση για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ πρωτόγνωρη.

Όχι δεν θα σας ζητήσω εμπιστοσύνη, κατανόηση, ψυχραιμία, συνέπεια, κλπ. Τα θεωρώ δεδομένα και αμοιβαία. Θα σας ζητήσω αγάπη και έγνοια. Πρωτίστως για τον κάθε ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ οργανισμό. Και ύστερα, για τον οργανισμό του θεάτρου μας.

ΥΓ1. Θα βρίσκομαι διαρκώς και όσο επιτρέπεται στην…έπαλξη του γραφείου μου
ΥΓ2. Συγχωρήστε μου τον προσωπικό και συγκινησιακό τόνο στην επιστολή αυτή.

Με εκτίμηση, από το μέτωπο
Δημήτρης Λιγνάδης»

Διαβάστε επίσης