Πως θα διεξάγεται από σήμερα το κυβερνητικό briefing λόγω κορονοϊού

Για πρώτη φορά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα πραγματοποιήσει στη μια το μεσημέρι η Αριστοτελία Πελώνη

Η επέλαση του κορονοϊού αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκε θετική στην ασθένεια η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, οδηγεί από σήμερα την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε μια σειρά από αλλαγές.

Καταρχάς το briefing θα διεξαγάγει στη μια το μεσημέρι για πρώτη φορά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Δεύτερον, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και με γνώμονα την προστασία και ασφάλεια της υγείας όλων των συμμετεχόντων, η ενημέρωση θα πραγματοποιείται για κάποιο καιρό εξ’ αποστάσεως, με τηλεδιάσκεψη.

Έχοντας ως σύμμαχο την τεχνολογία και τις σύγχρονες εφαρμογές επικοινωνίας, το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος διεξαγωγής: Η εισαγωγική τοποθέτηση θα προβληθεί ζωντανά μέσω συνδέσμου live streaming και με την ολοκλήρωση θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ερωτήσεων, σε ειδικό forum που θα δημιουργηθεί για αυτόν το σκοπό σε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

«Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι για την προστασία της υγείας όλων των συμμετεχόντων, στην αίθουσα θα παρευρίσκονται μόνο όσοι είναι απαραίτητο προκειμένου να είναι τεχνικά εφικτή η ζωντανή μετάδοση του briefing» σύμφωνα με τη γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού. Το οπτικοακουστικό υλικό θα είναι διαθέσιμο, μετά την ολοκλήρωση του briefing, από την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το κανάλι της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στο YouTube.