Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος για τον κορονοϊό

Η Εκκλησία καλεί τους πιστούς να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που προτείνουν οι ειδικοί.

Μεσούσης της επιδημίας του κορονοϊού και του ζητήματος που έχει ανακύψει αναφορικά με την συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία, αλλά και τη Θεία Κοινωνία συνέρχεται από σήμερα σε τακτική συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδα.

Η συνεδρίαση, που βάσει προγράμματος θα διαρκέσει έως την Τετάρτη, πραγματοποιείται και στον απόηχο της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στον ακριτικό Έβρο, όπου τις τελευταίες ημέρες συντελείται μαζική απόπειρα εισβολής δεκαδες χιλιάδων μεταναστών.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κορωνοϊού, υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, έχει ήδη προχωρήσει στην έκδοση ανακοινώσεως και βρίσκεται σε επαφή τόσο με κυβερνητικά στελέχη όσο και με επιστήμονες:

"Ακολουθούμε μόνο τις επίσημες ενημερώσεις και το τι μας συστήνουν οι επιστήμονες" αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνιστά ψυχραιμία όσον αφορά στο θέμα του Κορονοϊού, ενώ εκ παραλλήλου συμπληρώνεται, "Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακεραία την κληρονομία Του".

Η Εκκλησία καλεί τους πιστούς να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που προτείνουν οι ειδικοί και συστήνει στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν την έξοδο από την οικία τους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα να μην συναθροίζονται σε χώρους όπου υπάρχουν άλλοι άνθρωποι.

 

Διαβάστε επίσης