Για να έχει νόημα το "μένουμε σπίτι"...

της Βίβιαν Σαμούρη, Αντιδήμαρχος Πατρέων

 

Όπως έχουμε, πολλές φορές, αναφέρει, όλοι εμείς, πολίτες, Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ ακολουθούμε ή και μεταφέρουμε τα μέτρα και τις οδηγίες προστασίας απο τον κορονοϊό, της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ. Αυτή ειναι δουλειά των εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη, συνυπολογίζοντας πάντα και την ατομική ευθύνη ενός εκάστου απο εμάς.
Ωστόσο...οι σκέψεις ειναι ελεύθερες.
Μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής απο το Υπουργείο Υγείας, έκλεισαν, απο σήμερα, όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, ακ;oμα και εκείνα, τα οποία μπορούσαν να λειτουργήσουν, μόνο, με τραπεζάκια σε εξωτερικό χώρο.
‘Οπως, επίσης και εξωτερικοί χώροι άθλησης, ψυχαγωγίας κλπ.
Και τούτο, προφανώς, προκειμένου να αποφεύγονται οι συναθροίσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται (γιατι ως γνωστό είμαστε λαός με θερμό ταπεραμέντο... «Ω! Κι εσείς εδώ? Πολύ χαιρομαι που σας βλέπω» χειραψίες, κοινωνικά φιλιά κλπ και πολύ πιθανό να ξεχάσουμε την αυστηρή τήρηση των μέτρων) και όχι -οπως, άλλωστε, λένε και οι επιστήμονες- γιατι ο ιός πετάει... ως αερομεταφερόμενος.
Απο την άλλη, όμως, τα μέτρα κάπου μπάζουν.
Όλες αυτές τις ημέρες τα super markets τροφίμων (που ειναι σε κλειστό χώρο!) ειναι ασφυκτικά γεμάτα με κόσμο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας στην είσοδο (πχ συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανα φορά) και οι εργαζόμενοι, ιδίως στα ταμεία, δεν έχουν καν τζάμι μπροστά τους, που να τους προστατεύει απο την κοντινή επαφή με τους αγοραστές.
Επειδή, λοιπόν, πιστεύω, αφενός, οτι δεν υπάρχουν πρώτης και δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι υπάλληλοι και αφετέρου οτι δεν πρέπει να μένει εκτεθειμένος ο κ;oσμος που προσέρχεται, σε συνωστισμό πολ;y πιο επικίνδυνο απ’οτι στους εξωτερικούς χώρους, να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας για να έχει και νόημα το περιβόητο «μένουμε σπίτι».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ