Μητσοτάκης για Πετσάλνικο: Η πολιτική ζωή έχασε μία συνετή φωνή

 

«Η πολιτική μας ζωή στερείται μία συνετή φωνή. Τέτοιες στιγμές καταργούν τις διαφορές» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Φίλιππου Πετσάλνικου. «Υπηρέτησε με υπευθυνότητα τους θεσμούς ως πρόεδρος της Βουλής σε κρίσιμες στιγμές, και τις ιδέες του σε όλη τη διαδρομή του» προσθέτει ο πρωθυπουργός εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Φίλιππου Πετσάλνικου και στο Κίνημα Αλλαγής.


Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική πορεία του Φίλιππου Πετσάλνικου χαρακτηρίστηκε από εντιμότητα, ευθιξία και σεβασμό στα καθήκοντα που κλήθηκε να εκτελέσει, αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του πρώην προέδρου της Βουλής.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου.

Ιδρυτικό μέλος και κατόπιν στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Φ. Πετσάλνικος διένυσε μια μεγάλη διαδρομή στον πολιτικό βίο της χώρας. Διετέλεσε υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του κόμματος του από το 1985 και μετά. Επίσης, το 2009 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Βουλής ενώ, από το 2004 μέχρι και την εκλογή του στην προεδρία, είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος. Η πολιτική του πορεία χαρακτηρίστηκε από εντιμότητα, ευθιξία και σεβασμό στα καθήκοντα που κλήθηκε να εκτελέσει.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του» αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλυπητήρια Νίκου Βούτση

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Στην δήλωσή του αναφέρει: «Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Φ. Πετσάλνικου καθώς και στην πολιτική του παράταξη, την οποία με συνέπεια υπηρέτησε επί χρόνια και ως βουλευτής αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής».

Διαβάστε επίσης