Κορονοϊός - Πάτρα: Γιατί "νέκρωσε" το νοσοκομείο στο Ρίο - Ελάχιστοι εισέρχονται - Οριακή η κατάσταση του 67χρονου συνταξιούχου - Διασωληνωμένο και δεύτερο κρούσμα

 

"Νέκρωσε" το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο από ασθενείς! Από την στιγμή που το νοσηλευτήριο έγινε σημείο αναφορά του κορονοϊού και σταμάτησαν τα πρωϊνά και απογευματινά ιατρεία, αλλά και οι εφημερίες, ελάχιστη είναι η κίνηση που παρουσιάζει.

Αν βρεθεί κάποιος στο νοσηλευτήριο θα παρατηρήσει πως εμφανίζει μια πρωτόγνωρη εικόνα. Λίγος κόσμος εισέρχεται και όλοι βέβαια φορώντας τις προστατευτικές μάσκες. Πρόκειται κυρίως για συγγενείς ασθενών. Οι διάδρομοι είναι άδειοι, ενώ τους μοναδικούς που αντικρίζεις είναι νοσηλευτές και γιατρούς. Ολοι βρίσκονται στους θαλάμους κοντά στους δικούς τους ανθρώπους που νοσούν και αποφεύγουν να βγούν έστω και για λίγο στο διάδρομο, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες ημέρες που κόσμος πηγαινοερχόταν.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την πλευρά του δίνει τη δική του μάχη καθημερινά με ατελείωτες ώρες εξαντλητικής δουλειάς. Παρότι υπήρξε ενίσχυση από γειτονικά νοσοκομεία που διέθεσαν, κυριώς νοσηλευτικό προσωπικό ( από "Αγ. Ανδρέα" και Αίγιο), καθώς ο όγκος εργασίας ειναι τεράστιος.

ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΑ ΔΥΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ

Στο μεταξύ, διασωληνομένος για 5η ημέρα στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου βρίσκεται ο 67χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που ήταν και το πρώτο επίσημο κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σε πολύ κρίσιμο στάδιο, καθώς έχει πολυοργανική ανεπάρκεια και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Παράλληλα, από το μεσημέρι της Τετάρτης διασωληνωμένοο βρίσκεται ένα ακόμη κρούσμα του κορονοϊού. Πρόκειται για 64χρονο επαγγελματία από την Αχαϊα, που νοσηλευόταν μέχρι τώρα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, με πνευμονία.

 

Διαβάστε επίσης