Πάτρα: Από σήμερα το Εργαστήριο για ελέγχους ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Από σήμερα, εκτός απροόπτου, ξεκινάει η λειτουργία του εργαστηρίου ελέγχου των δειγμάτων ύποπτων κρουσμάτων για κορονοϊό, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Πρόκειται για μία θετικότατη εξέλιξη, η οποία είναι καρπός της συνεργασίας του διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και της πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου οι οποίοι υπέγραψαν χθες το πρωί την προβλεπόμενη προγραμματική σύμβαση.

Οπως ανέφερε ο κ. Καρβέλης, το εργαστήριο θα λειτουργήσει υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Αθανασίας Μουζάκη. Πέραν του λειτουργικού κόστους, που καλύπτει πλήρως η 6η ΥΠε, ο κ. Καρβέλης διέθεσε στο Εργαστήριο δύο τεχνολόγους εργαστηρίου ώστε να στηρίξουν τη λειτουργία του και να μην προκύψουν ζητήματα λειτουργικά.

Η λειτουργία του Εργαστηρίου στην Πάτρα αφενός θα δίνει άμεσα και ταχύτατα αποτελέσματα κι έτσι δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος και παράλληλα εξοικονομεί και πόρους διότι το κόστος της μεταφοράς των δειγμάτων στην Αθήνα ήταν αρκετά υψηλό. Πρόκειται δε για ένα Εργαστήριο που θα μείνει στην Πάτρα και στην μετά τον κορονοϊό εποχή.
 

Διαβάστε επίσης