Ο Σύλλογος Πατρινών Νέας Υόρκης γιόρτασε το Πατρινό Καρναβάλι

στην Αστόριια

 

Τον καθιερωμένο χορό του Πατρινού Καρναβαλιού αναβίωσε ο Σύλλογος Πατρινών Νέας Υόρκης “Κωστής Παλαμάς”, σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, σε αίθουσα του πολυχώρου “Ricardo’s Under The Bridge”, στην Αστόρια.

Με την πλειοψηφία των περίπου 200 παρευρισκομένων να έχουν αποκριάτικη αμφίεση, η ορχήστρα εκτέλεσε ένα ζωντανό πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε, εκτός από εμβληματικά τραγούδια της αποκριάτικης Πάτρας, όπως το “Πατρινό Καρναβάλι για πάντα” του Τάσου Μαραγκού, και μια σειρά από παραδοσιακά, λαϊκά και λάτιν ακούσματα.

Περίπου στο μέσον της βραδιάς, τα φώτα χαμήλωσαν και επίλεκτα μέλη του Συλλόγου μπήκαν ξανά στην αίθουσα, αυτήν την φορά με στολές ντόμινο, δίνοντας το σύνθημα για αυθεντική καρναβαλική διασκέδαση.

Η πρόεδρος του Συλλόγου “Κωστής Παλαμάς”, Τζίνα Γεωργίου, και ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, Πάνος Παπαδόπουλος - Σερέτης, ευχαρίστησαν το κοινό που προσήλθε στον χορό, που είχε ως τίτλο “40 χρόνια Πατρινό Καρναβάλι”, και τους προσκάλεσαν στην μεγάλη εκδήλωση με τίτλο “Παγκόσμια Κληρονομιά”, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου στο Queens Theatre.  

Παρών στην εκδήλωση, ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, καθώς και ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης, Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος.

Ο Σύλλογος Πατρινών ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετιδη, για την παραχώρηση του επίσημου καρναβαλικού πανο, τον Αντιπρόεδρο της ΛΟΥΞ, Πλατωνα Μαρλαφέκα και τον πρόεδρο του Καρναβαλικού Κομιτάτου, Γιάννη Γιαννακοπουλο.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ