Η ιστορική κατρακύλα του Μουρίνιο

 

Η άνευ όρων παράδοση της Τότεναμ στην Λειψία (3-0) και ο αποκλεισμός της περυσινής φιναλίστ του Champions League μόλις στην φάση των «16», συνδυάστηκε και από ένα (αρνητικό) ρεκόρ στα είκοσι χρόνια προπονητικής καριέρας του Ζοσέ Μουρίνιο.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, ο Πορτογάλος συμπλήρωσε έξι διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη (πέντε ήττες, μια ισοπαλία), αφού η Τότεναμ απέτυχε να νικήσει κατά σειρά Λειψία (εκτός έδρας ήττα με 3-0), Μπέρνλι (εντός έδρας ισοπαλία με 1-1), Νόριτς (εντός έδρας ισοπαλία 1-1 και αποκλεισμός στο Κύπελλο), Γουλβς (εντός έδρας ήττα με 3-2), Τσέλσι (εκτός έδρας ήττα με 2-1) και Λειψία (εντός έδρας ήττα με 1-0).

Συν τοις άλλοις, ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει δύο φορές το Champions League (το 2004 με την Πόρτο και το 2010 με την Ίντερ), δείχνει να χάνει το… μαγικό του άγγιγμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού μετράει τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς στους «16» στις ισάριθμες τελευταίες συμμετοχές του, όλες με αγγλικές ομάδες!

Ο Μουρίνιο, λοιπόν, αποκλείστηκε στην φάση των «16» με την Τσέλσι (2014-15 από την Παρί Σεν Ζερμέν), στη συνέχεια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2017-18, από την Σεβίλλη) και το κακό… τρίτωσε φέτος με την Τότεναμ.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης