Πάτρα: Αναμνήσεις από μια «γειτονιά» από τον Τάκη Τσονάκα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βιβλιοπαρουσίαση στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Οι εικόνες, οι αναμνήσεις και οι ιστορίες από τις γειτονιές της Πάτρας τη δεκαετία του 1960 πρωταγωνίστησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 22 Ιουνίου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Τάκη Τσονάκα «Η γειτονιά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «το δόντι».

apopsi_toy_koinoy.jpg

Για τις ικμάδες μνήμης, αντίστασης και δημιουργικότητας που έχουμε πάντοτε ανάγκη μίλησε ο ποιητής Σωκράτης Σκαρτσής, ενώ σε κείμενο που απέστειλε ο καθηγητής του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας Βαγγέλης Πολίτης (ο οποίος λόγω έκτακτου κωλύματος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί) αναφέρθηκε στη σημασία της γειτονιάς στην ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης και στο ρόλο της στο να γνωρίσουν τα παιδιά τον πραγματικό κόσμο, επισημαίνοντας ότι στην Πάτρα υπάρχουν ακόμα οάσεις παραδοσιακής γειτονιάς που θα μπορούσαν με κατάλληλες παρεμβάσεις να αναδειχθούν. Ο συγγραφέας Άρης Μηλιώνης έδωσε έμφαση στην ανάγκη καταγραφής της καθημερινότητας σε κάθε εποχή και στην αξία που έχει η δημιουργική και όχι μόνο μέσω αναμνήσεων σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον.

aris_milionis_sokratis_skartsis.jpg

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Μελίνα Κουτσοχέρα, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας Τάκης Τσονάκας ευχαριστώντας τους συντελεστές της βραδιάς, αναφέρθηκε συνοπτικά στο βιβλίο του, που αποτελεί μια περιπλάνηση στην ελληνική γειτονιά του '60 με αφορμή τη ζωή και τους «κανόνες» μιας λαϊκής γειτονιάς της Πάτρας.

melina_koytsohera.jpg

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.