Γώγος για Κορονοϊό: Στην Πάτρα "έπεσε καταιγίδα" στο κεφάλι μας - ΒΙΝΤΕΟ

Στο Νοσοκομείο του Ρίου, αντιμετωπίζουμε ξαφνικά την «καρδιά» του προβλήματος

Την άποψη ότι στην Πάτρα, λόγω του γκρουπ των πιστών που νόσησε στο ταξίδι σε Ισραήλ κι Αίγυπτο, δεχθήκαμε μια «καταιγίδα» στο κεφάλι μας, εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος του ΠΓΝΠ, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Νοσοκομείο του Ρίου, αντιμετωπίζουμε ξαφνικά την «καρδιά» του προβλήματος καθώς υπάρχει αυτή την στιγμή η ανάγκη για τη νοσηλεία συνολικά 18 ατόμων. 15 εξ αυτών έχουν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα του κορονοϊού ενώ 3 ακόμα χαρακτηρίζονται ως «ύποπτα».

Ο κ. Γώγος είπε ότι ο 66χρονος καθηγητής από την Ηλεία παραμένει διασωληνωμένος σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης σε σοβαρή κατάσταση. Επίσης σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται άλλο ένα άτομο με πνευμονία. Σύμφωνα με τον Καθηγητή το ενθαρρυντικό είναι ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου από τα μέλη του γκρουπ των πιστών. Στην Πάτρα έγινε τεστ σε περίπου 400 άτομα, εκ των οποίων πολύ λίγα βρέθηκαν, το 2-3%, θετικά.

Ωστόσο επισήμανε ότι οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς οι επαφές αυτές είναι της πρώτης εβδομάδας και θα πρέπει να περάσουν 14 μέρες για να υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός βεβαιότητας.

«Στην περιοχή μας ήρθε ξαφνικά μια έξαρση λόγω εισαγωγής κρουσμάτων. Είναι πιθανό να υπάρχουν κρούσματα που ακόμα δεν μπορούν να ανιχνευτούν», είπε ο κ. Γώγος.

Δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις του κ. Γώγου

Διαβάστε επίσης