Α. Κατσανιώτης: «Έρχεται νέα δέσμη οικονομικών μέτρων για το σύνολο των επιχειρήσεων της Αχαΐας που πλήττονται από τον κορονοϊό»

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΑΧΑΙΑΣ

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, συνιστούν μόνο τα πρώτα από μια σειρά μέτρων, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο, το σύνολο της επιχειρηματικότητας και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών που βλέπουν τους τζίρους τους να καταρρέουν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού» δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων μέτρων για τις επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους με κυβερνητική εντολή, ο Βουλευτής Αχαΐας ξεκαθάρισε ότι, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται την νέα δέσμη μέτρων, ενώ παράλληλα παρακολουθεί και καταγράφει την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας, ανά κλάδο και ανά περιοχή, προκειμένου να παρέμβει με κάθε δυνατό τρόπο για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

«Οι πολίτες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι η χώρα, έχει μία κυβέρνηση που στηρίζει τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους και αυτό θα πράξει και τώρα, απέναντι σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι,  το αμέσως επόμενο διάστημα, και συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα ανακοινωθούν νέα οικονομικά μέτρα, που θα αφορούν στο σύνολο των επιχειρήσεων, δηλαδή, και τις επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν ή δεν θα κλείσουν με κυβερνητική εντολή, ο τζίρος των οποίων έχει πληγεί σημαντικά από τον κορωναϊό, και  ειδικότερα στην περιοχή μας, μετά τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από την ακύρωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων, σε συνδυασμό  με  το γενικότερο κλίμα ανησυχίας που επικρατεί από την εξάπλωση του νέου ιού και έχει επηρεάσει δραματικά την εμπορική κίνηση.

Είμαι βέβαιος ότι, η Κυβέρνηση μας  θα σταθεί  στο ύψος των περιστάσεων σε όλους τους τομείς και θα συμβάλλει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην ανακούφιση της πατραϊκής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Κατσανιώτης.

 

 

Διαβάστε επίσης