Επικεφαλής ΠΟΥ για τον κορονοϊό: Η απειλή μιας πανδημίας είναι πολύ αληθινή

Καταγράφηκαν 66 θάνατοι σε μία μέρα στη Λομβαρδία - 333 νεκροί στην περιφέρεια

«Η απειλή μιας πανδημίας» του νέου κορονοϊού, που έχει προσβάλει περισσότερους από 110.000 ανθρώπους παγκοσμίως, είναι πλέον «πολύ αληθινή», προειδοποίησε τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Τώρα που ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, η απειλή μιας πανδημίας είναι πλέον πολύ πραγματική. Όμως, αυτή θα είναι η πρώτη πανδημία στην ιστορία που θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο», είπε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Τέσσερις χώρες έχουν καταγράψει το 93% των σχεδόν 110.000 κρουσμάτων παγκοσμίως, σημείωσε ο Τέντρος.

«Είμαστε ενθαρρυμένοι που η Ιταλία λαμβάνει επιθετικά μέτρα για να περιορίσει την επιδημία και ελπίζουμε ότι αυτά τα μέτρα θα αποδειχθούν αποτελεσματικά τις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 70% και πλέον των ανθρώπων που μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα έχει θεραπευτεί, την ώρα που ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι η Κίνα «θέτει υπό έλεγχο την επιδημία».

«Εκ των 80.000 κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Κίνα, το 70% και πλέον έχει θεραπευτεί» επισήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

66 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Λομβαρδία - 333 νεκροί στην περιφέρεια

Στο μεταξύ, σε 333 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, μια αύξηση 66 θανάτων μέσα σε μια μέρα, όπως ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Ο απολογισμός των θυμάτων σε εθνικό επίπεδο θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.

Χθες, σε όλη την Ιταλία είχαν καταγραφεί 366 θάνατοι από τον Covid-19.