Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί – Πλένετε τα χέρια σας μετά την χρήση μετρητών

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρότρυνε τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μετρητά να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι.

Σύμφωνα με την Telegraph, υπάρχει μια πιθανότητα η θανατηφόρα λοίμωξη να μπορεί να μεταδοθεί κατά την μεταφορά χρημάτων ή της ανταλλαγής τραπεζογραμματίων. «Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αλλάζουν συχνά χέρια και μπορούν να μεταφέρουν όλων των ειδών τα βακτήρια και ιούς» δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Telegraph. «Θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους μετά από χρήση τραπεζογραμματίων και να αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους».

Ο διεθνής παρατηρητής για την Υγεία, πρόσθεσε πως «είναι καλή ιδέα να κάνουμε ανέπαφες συναλλαγές». Ωστόσο, η οργάνωση διευκρίνισε αργότερα αναφορικά με τις συστάσεις της, λέγοντας ότι δεν παρότρυνε τους ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν γενικά μετρητά.

Χρησιμοποιήστε ανέπαφες συναλλαγές όπου μπορείτε, τόνισε ο ΠΟΥ

«Ο ΠΟΥ δεν είπε πως τα τραπεζογραμμάτια μπορεί να μεταδίδουν τον κορωνοϊό, ούτε έχουμε εκδώσει προειδοποιήσεις ή δηλώσεις σχετικά με αυτό» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Φαντέλα Τσαϊμπ στο MarketWatch. «Ζητήθηκε από εμάς να πούμε εάν πιστεύουμε ότι τα τραπεζογραμμάτια μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό και απαντήσαμε πως πρέπει να πλένετε τα χέρια σας μετά την χρήση μετρητών, ειδικά εάν πιάνετε ή τρώτε φαγητό».


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ