Για την 8η Μαρτίου...

Της Βίβιαν Σαμούρη, Αντιδήμαρχος Πατρέων


Οι γυναίκες δεν επιθυμούν να τις θυμόμαστε και να τις τιμούμε εθιμοτυπικά μια ημέρα το χρόνο, με βαρύγδουπους λόγους, εκδηλώσεις και γιορτές.

Η μεγάλη σημαντικότητα και ο συμβολισμός της ημέρας αυτής, ουδόλως προσφέρεται για υποκριτικούς λόγους των απανταχού αξιωματούχων, οι οποίοι, ουσιαστικά, ουδέποτε άσκησαν πολιτικές θωράκισης των γυναικών.

Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο, θα έπρεπε να αποτελεί υπόθεση εργασίας καθημερινού προβληματισμού και αγώνα, όλων όσοι πιστεύουν, πως η απρόσκοπτη συμβολή της, στο κοινωνικό γίγνεσθαι, συνιστά διαφύλαξη των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας, αλλά και οικονομικό και πολιτειακό όφελος.

Η 8η Μαρτίου είναι, λοιπόν, ημέρα περίσκεψης, καθότι η ισότητα, με την ευρύτερη έννοια του όρου, αποτελεί δυστυχώς, ακόμη ζητούμενο. Κάτι που επαληθεύεται εύκολα, απο την ισχνή παρουσία των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την αδιάλειπτη πολεμική που υφίστανται, όσες γυναίκες ασχολούνται με τα κοινά ή κατέχουν επιτελικές θέσεις στο εργασιακό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης