Επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων από τον Δήμο Πατρέων για την προστασία από τον κορωνοϊό

Της Κατερίνας Σολωμού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων

Την ίδια ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς στην ευρύτερη περιοχή, η ανησυχία των πολιτών εντείνεται και ο επιστημονικός κόσμος εφιστά την προσοχή στα επιτακτικά μέτρα πρόληψης και την πιστή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, ο Δήμος Πατρέωνεπιβάλλεται να προβεί άμεσα σε μια σειρά ενεργειών προστασίας των πολιτών αλλά και των υπαλλήλων του.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πρώτος και ο πιο κοντινός στον πολίτη θεσμικός φορέας. Η κινητοποίησή της στο ενδεχόμενο κρουσμάτων κορωνοϊού εξυπακούεται ότι θα πρέπει  να είναι  άμεση και καθολική ώστε να βρίσκεται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας για την αντιμετώπιση και τη  μείωση της εξάπλωσης του ιού, εφόσον αυτός κάνει εμφάνιση στις περιοχές ευθύνης της, όπως συμβαίνει εν προκειμένω με την Πάτρα.

Είναι γνωστό ότι από τις Δημοτικές Υπηρεσίες περνούν εκατοντάδες πολίτες κάθε ημέρα ενώ σε κάποιες από αυτές δημιουργούνται και συνθήκες συνωστισμού.

Ενόψει των νέων και ραγδαία εξελισσόμενων δεδομένων που έχουν προκύψει στην περιοχή μας θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα ορισμένες σημαντικές και αυτονόητες πρωτοβουλίες όπως:

πλήρης ενημέρωση όλων των δημοτικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων καθαριότητας
προμήθεια υλικού πρώτης ανάγκης (μάσκες αντισηπτικά, μαντηλάκια, γάντια,) και διανομή τους σε όλες τις υπηρεσίες και κυρίως στις κοινωνικές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες διανομής τροφίμων
απολύμανση όλων των Δημοτικών Καταστημάτων και των κτιρίων όπου εδρεύουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου
απολύμανση των σχολείων πριν ανοίξουν και ενημέρωση του προσωπικού καθαριότητας για την προστασία τους
διανομή φυλλαδίων με πληροφορίες για τον ιό και τα μέτρα προστασίας του σε όλους τους πολίτες της Πάτρας και μέσω των λογαριασμών
ανάρτηση οδηγιών σε εμφανή σημεία των δημοτικών κτιρίων και υπηρεσιών, στις επίσημες ιστοσελίδες του Δήμου καθώς και στα socialmedia που χειρίζεται.

Επίσης θεωρώ σημαντικό στις υπηρεσίες αιχμής που δέχονται και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλασσόμενων πολιτών, να ληφθεί το υποτυπώδες μέτρο της ύπαρξης συσκευών με απολυμαντικό υγρό των χεριών για πολίτες και μασκών για τη χρήση τους από ευπαθείς ομάδες.

Καθώς η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην πόλη της Πάτρας έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, ο Δήμος Πατρέωνεπιβάλλεται να προβεί άμεσα σε ενέργειες που θα προστατέψουν τους πολίτες από τη διάδοση του ιού.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ