Η Πάτρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο

Το 5ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 5 έρχεται να αλλάξει την πόλη για ακόμα μία χρονιά!

Καλλιτέχνες της street art (τέχνη στο δημόσιο χώρο) από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στο ArtWalk 5, το οποίο θα διεξαχθεί από τέλη Απριλίου μέχρι μέσα Ιουλίου του 2020 στην Πάτρα.

Η Art in Progress θα φιλοξενήσει μερικούς από τους σπουδαιότερους street artists με διεθνή εμπειρία από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι Street Artist θα ενεργοποιήσουν για μία ακόμη φορά τον δημόσιο χώρο της Πάτρας με το καλλιτεχνικό τους στίγμα. Μία νέα δυναμική και ένας μοναδικός σύγχρονος χαρακτήρας θα δοθεί στην πόλη, μέσω του χρώματος και της εξωστρέφειας.

Η συμμετοχή των street artist στο OPEN CALL της διοργάνωσης ξεπέρασε για ακόμα μία φορά κάθε προσδοκία, με τις συμμετοχές να αγγίζουν τις 100. Οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν τόσο την Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπήρξαν συμμετοχές καλλιτεχνών από το Η.Β., το Γιβραλτάρ, την Αυστρία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Τσεχία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, τη Λετονία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τις Κανάριες Νήσους, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Κύπρο, την Αλγερία, την Κίνα, την Αυστραλία, τον Καναδά, τις Η.Π.Α., το Πουέρτο Ρίκο, το Μεξικό, το Εκουαδόρ, το Περού, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, την Κολομβία, τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, αποδεικνύοντας για μία ακόμη χρονιά το κύρος της διοργάνωσης και του Φεστιβάλ.

Τα προσχέδια που προτάθηκαν από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν είχαν υψηλή καλλιτεχνική αξία, καθιστώντας την τελική επιλογή ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν τελικά να δημιουργήσουν τοιχογραφίες (mural) σε επιλεγμένους τοίχους της Πάτρας κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης είναι οι: Andrea Casciu, Asier Vera Maceiras, Dourone, Drew Merrit, Edmon1419, Jay Kaes, Leandro Bustamante, NSN997 Crew, Siguel και Silver Formz.

Περιμένουμε με ενθουσιασμό και χαρά να τους υποδεχθούμε όλους!

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ