Αίγιο: Απόψε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός - Τιμάται ο Αμβρόσιος

στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου

Σήμερα Κυριακή 8η Μαρτίου, της Ορθοδοξίας (Α΄ Νηστειών), στις 6.30μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγίου θα τελεσθεί ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Πάπαρης, Α΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Ο αληθινά Ορθόδοξος».

Την Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού θα μεταδώσει απευθείας ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Διακονία και Μαρτυρία» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στα 91,2 FM.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους θα αποδώσουν οι κύριοι Γρηγόριος Κακούρης, Πρωτοψάλτης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Ιωάννης Χαβιαρλής, Λαμπαδάριος Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Κατά τη διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, για την πολύτιμη ποιμαντική του προσφορά στην τοπική μας Εκκλησία ως και για τους μαχητικούς αγώνες του για την Ορθοδοξία και το Έθνος μας.