Πάτρα: Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΤΧ ζητούν προστασία από τον κοροναϊό

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ / ΓΕΣ / Ν. ΑΧΑΪΑΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

Ο Νομός Αχαΐας είναι ο νομός που είναι περισσότερο εκτεθειμένος στα κρούσματα του κορωνοϊού και ουσιαστικά έχει τεθεί σε «καραντίνα» από την Κυβέρνηση. Για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες όλες οι μονάδες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, σχολές, ΙΕΚ) έχουν κλείσει, το υπεύθυνο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου δεν εκτελεί εφημερίες, υπάρχει αναστολή μαζικών συναθροίσεων σε κινηματογράφους, θέατρα, δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια, ΚΑΠΗ, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναστέλλονται οι προγραμματισμένες εκδρομές από και προς την Αχαΐα. Οι δημόσιες υπηρεσίες και φορείς και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, ζητώντας από τους πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και τις επισκέψεις σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις, τόσο οι δικές τους, όσο και διαφόρων συλλόγων και φορέων πολιτισμού σε δημοτικούς χώρους, γίνεται προληπτική απολύμανση σχολείων και γενικότερα κτιριακών δομών στις οποίες συναθροίζεται κοινό κλπ. 

Μέσα σε αυτό το γενικότερο περιβάλλον, ερωτάται η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες του ΓΕΣ Ν. Αχαΐας και ειδικότερα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ); 

Είναι γνωστό ότι εντός του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ στεγάζονται η Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας, το Φρουραρχείο, το Στρατιωτικό Ιατρείο και η Λέσχη Αξιωματικών που εξυπηρετούν καθημερινά πολίτες και ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Επιπλέον, το ΚΕΤΧ αποτελεί το μοναδικό κέντρο τεχνικής εκπαίδευσης του Τεχνικού Σώματος του ΓΕΣ, διατηρώντας Σχολεία Εκπαίδευσης, στα οποία μάλιστα αναμένεται από Δευτέρα 9/3/2020 ικανός αριθμός εφέδρων και στελεχών για έναρξη της εκπαίδευσής τους. 

Ζητάμε, σαν πρώτα μέτρα, να ληφθεί άμεσα απόφαση μετάθεσης της έναρξης εκπαίδευσης για όσο διάστημα θα ισχύει και για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς φορείς του νομού, να ανασταλούν όσες εργασίες των στεγαζόμενων φορέων στο ΚΕΤΧ κρίνονται μη επείγουσες, να γίνει απολύμανση όλων των χώρων και οι εργαζόμενοι, που έρχονται σε επαφή με το κοινό, να εφοδιαστούν άμεσα με αντισηπτικά σκευάσματα και προστατευτικές μάσκες.

 

Διαβάστε επίσης