Αμαλιάδα: Στη μάχη για τον κορωνοϊό όλοι οι ιδιώτες γιατροί

 

«Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας βρίσκονται στη διάθεση του νοσοκομείου και του δήμου για να συνδράμουν στην έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Τσαούσης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε μαζί με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, Νίκο Σδούγα, και τον δήμαρχο Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Κώστας Τσαούσης, «τα μέλη του ιατρικού συλλόγου, και ιδιαίτερα οι γιατροί του παθολογικού τομέα, θα συντρέχουν και θα βρίσκονται εν αναμονή για ό,τι τους ζητηθεί».

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι «οι πολίτες μπορούν να καλούν δύο τηλεφωνικούς αριθμούς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για παροχή βοήθειας», προσθέτοντας ότι «οι ασθενείς πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους και για οτιδήποτε συμβεί να επικοινωνούν με τον οικογενειακό τους γιατρό και αυτός θα τους κατευθύνει, για το αν χρειαστεί να πάνε στο νοσοκομείο».

Όπως εξήγησε, «δεν πρέπει να πηγαίνουμε άσκοπα στο νοσοκομείο, διότι αφενός συνωστιζόμαστε και αφετέρου υπάρχουν εκεί νοσηλευόμενοι».

Παράλληλα, τόνισε ότι «οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί την οποιαδήποτε βοήθεια κάποιος πολίτης στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας θα τον υποδεχτούν οι γιατροί, αφού το νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία».

Επίσης, ο κ. Τσαούσης επεσήμανε ότι «πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας», τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να επικρατεί πανικός».

Από την πλευρά του, ο Ν. Σδούγας ανέφερε ότι «μετά την απολύμανση που έγινε, το νοσοκομείο εφημέρευσε χθες κανονικά, όπως προβλεπόταν, και με τους γιατρούς στις θέσεις τους», προσθέτοντας ότι «από σήμερα και κάθε μέρα θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε περιστατικό που θα έρθει στο νοσοκομείο για να προσφέρουμε και εμείς τις υπηρεσίες μας».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λυμπέρης, είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος και οι γιατροί είναι στη διάθεση των πολιτών για να τους βοηθήσουν».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης