Πάτρα: Σημαντικές συνεργασίες για την Art in Progress

 

Η Art in Progress συνεχίζει να συνεισφέρει στην εξωστρέφεια της πόλης με σημαντικές συνεργασίες!

Πριν λίγες ημέρες, η Art in Progress υποδέχθηκε για δεύτερη φορά τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του College Year in Athens (CYA) στην Πάτρα για μία περιπατητική ξενάγηση σε τοιχογραφίες που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της πόλης, συνεχίζοντας έτσι το όραμα της, συνεισφέροντας στην εξωστρέφεια της πόλης μέσω της ανάπτυξης του σύγχρονου πολιτισμικού τουρισμού.

Φοιτητές των ΗΠΑ, οι οποίοι συμμετέχουν στο study abroad program του CYA, επισκέφθηκαν μαζί με τους καθηγητές τους την πόλη μας για δεύτερη φορά, συμπεριλαμβάνοντας έτσι την Πάτρα στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών εκδρομών τους στην Πελοπόννησο.

Η ομάδα της Art in Progress σχεδίασε και πρόσφερε μία μοναδική εμπειρία στους Αμερικάνους επισκέπτες της μέσω πεζοπορίας, ξενάγησης και συζήτησης στις τοιχογραφίες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των 4ων πολύ επιτυχημένων Διεθνών Street Art Φεστιβάλ Πάτρας │ ArtWalk στην πόλη μας.

Οι επισκέπτες είχαν την τύχη να περιηγηθούν και να θαυμάσουν 10 τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας της Πάτρας, υπενθυμίζοντας ότι συνολικά 31 έργα τέχνης συμπληρώνουν το υπαίθριο Μουσείο σύγχρονης τέχνης της πόλης μας. Το ειδικευμένο προσωπικό της Art in Progress  «σύστησε» στους καλεσμένους της, τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν τα έργα, ενώ οι φοιτητές συμμετείχαν θερμά στη συζήτηση για την σύγχρονη αστική κουλτούρα, την οικειοποίηση του δημόσιου χώρου, την τέχνη στο δημόσιο χώρο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την εξέλιξή της διαχρονικά παγκοσμίως.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές του CYA, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη και υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν σύντομα για σε επόμενες επισκέψεις!

Εμείς, δίνουμε ραντεβού για 5η φορά με την Art in Progress και το Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας │ ArtWalk 5, τον Μάιο. Μέχρι τότε μην ξεχνάμε, ψηλά το κεφάλι!

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

05|07|2020 | 12:51

Κέικ με γιαούρτι