Σε καραντίνα ο Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας: Ο ΕΟΔΥ μας απέτρεπε να χειριστούμε το περιστατικό ως ύποπτο για κορoνοϊό

ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ 66ΧΡΟΝΟ ΑΣΘΕΝΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Σε καραντίνα βρίσκεται ο πρόεδρος της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον 66χρονο από την Αμαλιάδα που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Όπως αποκάλυψε ο κ. Ζιαζιάς, ο ΕΟΔΥ δεν θεωρούσε ότι έπρεπε να σταλεί δείγμα του 66χρονου, που έχει διαγνωστεί με κορονοϊό, προς εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ, καθώς οι χώρες στις οποίες ταξιδέψει, δηλαδή το Ισραήλ και η Αίγυπτος, δεν θεωρούνταν στα επικίνδυνα μέρη να κολλήσει κάποιος τον ιό.

Μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα, ο κ. Ζιαζιάς τόνισε ότι το δείγμα από τον 66χρονο ασθενή στάλθηκε τελικά για εξέταση μετά από την επιμονή των νοσοκομειακών γιατρών να εξεταστεί ως ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό.

Όπως δήλωσε, από την πρώτη στιγμή οι γιατροί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και το ίδιο έπραξαν και οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όμως η απάντηση που έπαιρναν ήταν αρνητική στο να σταλεί δείγμα προς εξέταση.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιαζιά, ο οποίος βρίσκεται και ο ίδιος σε κατ’ οίκον καραντίνα, καθώς ήταν στην ομάδα της Παθολογικής Κλινικής που περιέθαλψε τον 66χρονο, το πρόβλημα αναμένεται να γίνει πολύ μεγάλο τις επόμενες ώρες, καθώς τα περισσότερα από τα 30 δείγματα ατόμων που συμμετείχαν στην επίμαχη εκδρομή και λήφθησαν χθες, αναμένεται να βγουν θετικά.

Μεγάλο όμως είναι και το πρόβλημα με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, καθώς ήδη το 1/5 της Παθολογικής Κλινικής έχει βγει «εκτός» και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εξ αιτίας της αύξησης των κρουσμάτων που αναμένονται στην περιοχή, ήδη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, η Οφθαλμολογική Κλινική έχει τεθεί σε καραντίνα, προκειμένου να χρησιμοποιούν οι θάλαμοί της για τη νοσηλεία τυχόν κρουσμάτων ασθενών με κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης