Σε καραντίνα ο Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας: Ο ΕΟΔΥ μας απέτρεπε να χειριστούμε το περιστατικό ως ύποπτο για κορoνοϊό

Σε καραντίνα βρίσκεται ο πρόεδρος της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον 66χρονο από την Αμαλιάδα που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Όπως αποκάλυψε ο κ. Ζιαζιάς, ο ΕΟΔΥ δεν θεωρούσε ότι έπρεπε να σταλεί δείγμα του 66χρονου, που έχει διαγνωστεί με κορονοϊό, προς εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ, καθώς οι χώρες στις οποίες ταξιδέψει, δηλαδή το Ισραήλ και η Αίγυπτος, δεν θεωρούνταν στα επικίνδυνα μέρη να κολλήσει κάποιος τον ιό.

Μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα, ο κ. Ζιαζιάς τόνισε ότι το δείγμα από τον 66χρονο ασθενή στάλθηκε τελικά για εξέταση μετά από την επιμονή των νοσοκομειακών γιατρών να εξεταστεί ως ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό.

Όπως δήλωσε, από την πρώτη στιγμή οι γιατροί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και το ίδιο έπραξαν και οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όμως η απάντηση που έπαιρναν ήταν αρνητική στο να σταλεί δείγμα προς εξέταση.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιαζιά, ο οποίος βρίσκεται και ο ίδιος σε κατ’ οίκον καραντίνα, καθώς ήταν στην ομάδα της Παθολογικής Κλινικής που περιέθαλψε τον 66χρονο, το πρόβλημα αναμένεται να γίνει πολύ μεγάλο τις επόμενες ώρες, καθώς τα περισσότερα από τα 30 δείγματα ατόμων που συμμετείχαν στην επίμαχη εκδρομή και λήφθησαν χθες, αναμένεται να βγουν θετικά.

Μεγάλο όμως είναι και το πρόβλημα με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, καθώς ήδη το 1/5 της Παθολογικής Κλινικής έχει βγει «εκτός» και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εξ αιτίας της αύξησης των κρουσμάτων που αναμένονται στην περιοχή, ήδη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, η Οφθαλμολογική Κλινική έχει τεθεί σε καραντίνα, προκειμένου να χρησιμοποιούν οι θάλαμοί της για τη νοσηλεία τυχόν κρουσμάτων ασθενών με κορονοϊό.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες