Τσιόδρας - Πάτρα: 21 θετικοί στον κορονοϊό από τους 24 συνταξιδιώτες του 66χρονου

ΤΑ 31 ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν 21 από τους 24 μέχρι τώρα ελεγχθέντες  συνταξιδιώτες (από Ηλεία-Αχαΐα-Ζάκυνθο) στο Ορος Σινά και στους Αγίους Τόπους του 66χρονου από την Αμαλιάδα, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο,  σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών.

Τρεις νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας και οι υπόλοιποι τέθηκαν σε κατ΄οικον νοσηλεία.. Στο σύνολο τους η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κλινική εικόνα του 66χρονου.

Εξετάζονται πάνω από 400 επαφές των ανθρώπων από το γκρουπ που μετείχαν στην προσκυνηματική εκδρομή. 

Το δέκατο κρούσμα κορονοϊού ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (05/03). Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο η σύζυγος του 66χρονου που έχει προσβληθεί από Κορονοϊό ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου σε μια ομάδα εκδρομέων Προσκυνηματικής εκδρομής από τους Αγίους Τόπους. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν και το Ισραήλ δεν είχε επίσημο κρούσμα. Ο Ιός μεταδίδεται εύκολα. Δεν έχει δυο ποικιλίες όπως ακούγεται. Μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτώματα.

Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, λίγες ώρες μετά από την επιβεβαίωση του ένατου κρούσματος στην Ελλάδα και του πρώτου στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός και ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας για σήμερα 5 Μαρτίου και αύριο 6 Μαρτίου τα εξής:

η αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων,

η αναστολή μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, αθλητικών κέντρων, κινηματογράφων και μουσείων.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης