Νοσοκομείο Ρίου: Σε καραντίνα 20 άτομα - Παίρνουν δείγματα και από τους συνεπιβάτες του 66χρονου

αδειασαν την οφθαλμολογικη κλινική

 

 

Στο νοσοκομείο του Ρίου βρίσκονται αυτή την ώρα κάποιοι από τους συνεπιβάτες του 66χρονου που ταξίδεψαν μαζί στους Αγίου Τόπους. 

Οι άνθρωποι αυτοί θα δώσουν δείγμα προκειμένου να εξεταστεί αν έχουν κολλήσει τον ιό. Απο το νοσοκομείο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η οφθαλμολογική κλινική προκειμένου να υποδεχτούν τυχόν κρούσματα. 

Ήδη 20 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα (κατοίκον περιορισμός) καθώς ήρθαν σε επαφη με το περιστατικό. Πρόκειται για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Αμαλιάδος και Ρίου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να τεθεί σε καραντίνα όλη η περιοχή της Αμαλιάδος, συμπεριλαμβανομένου και του νοσοκομείου. Στόχος να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια ειδικών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ξεκινά η διαδικασία ιχνηλάτησης των συνταξιδιωτών του 66χρονου με κορονοϊο-Σε Πάτρα και Αμαλιάδα

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε: Δυστυχώς αυτό που απευχόμαστε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την δημόσια υγεία συνέβη στην περιοχή μας Χρειάζεται ψυχραιμία και σοβαρότητα Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών του ΕΟΔΥ , που αυτή την στιγμή κάνουν την ιχνηλατηση των στενών επαφών , των περιστατικών Πιθανόν τις επόμενες ώρες η μέρες να έχουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών Τώρα χρειάζεται να λάβουμε ατομικά μέτρα προστασίας , να αποφύγουμε συγχρωτισμό και άσκοπες επαφές , όπως επίσης αποφυγή επίσκεψης στα νοσηλευτικά ιδρύματα για ψύλλου πήδημα , προστασία στις ευπαθείς ομάδες ,ακούμε μόνο τους ειδικους Η επίδειξη επιστημονικής γνώσης , η ανέξοδη κριτική δεν προσφέρει Το νοσηλευτικό μας σύστημα θα δοκιμαστεί και θέλει την υποστηριξη μας

Διαβάστε επίσης