66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Ηλεία το κρούσμα Κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας- Ελέγχονται όσοι συνταξίδεψαν μαζί του-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ΝΕΟΤΕΡΑ

 

Η επίσημη ανακοιίνωση τγου Υπουργείου Υγείας για το κρούσμα Κορονοϊου στην Πάτρα: 

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορονοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι γνωστά αρκετοί από όσους μετείχαν στην εκδρομή έχουν εμφανίσει πυρετό και έχουν κληθεί από τις αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες του νοσοκομείου του Ρίου για να ελεγχθούν. Ενώ σε καραντίνα κατ΄οίκον έχουν μπει και 15 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήλθαν σε επαφή μαζί του.

Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για 66χρονο με καταγωγή από την Ηλεία που πρόσφατα είχε πάει με γκρουπ 50 ατόμων εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Ήδη αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς καθώς και των συγγενών του. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό.

Ο 66χρονος αποτελεί έναν άνθρωπο γνωστό ευρύτερα στην τοπική κοινωνία της Ηλείας. Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρτουν οτι ελέγχονται στο Νοσοκομείο η σύζυγος του 66χρονου και ένας ιερέας που είχαν συνταξιδέψει μαζί

Κορονοϊός: Το ένατο κρούσμα στην Πάτρα - Νοσηλεύεται σε απομόνωση

Διαβάστε επίσης