Ακύρωση Πατρινού Καρναβαλιού: Επιστολή ΟΕΒΕΣΝΑ στον Περιφερειάρχη για αποζημιώσεις

Την ανάγκη για τη λήψη μέτρων με στόχο την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, επισημαίνει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας, με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Με την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή - κατάργηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού Covid 2019, η τοπική οικονομία υπέστη σοβαρές ζημιές.

Κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για τις απώλειες που προέκυψαν με την αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Τα μέτρα στήριξης θα πρέπει να περιλαμβάνουν, εκτός από ελαφρύνσεις, και την αποζημίωση των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, οι αποζημιώσεις αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών που αποδεδειγμένα υπέστησαν οι επιχειρήσεις, δεδομένου ότι είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και προμήθειες, όπως κάθε χρόνο, για την άρτια υποδοχή των χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη μας, αφού η απόφαση πάρθηκε μόλις δύο μέρες πριν την κορύφωση των εκδηλώσεων. Όπως αντιλαμβάνεστε τα κόστη είναι μεγάλα και κρίνεται αμφίβολη η κάλυψη τους δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε που χαρακτηρίζεται από οικονομική κρίση.

Παρακαλούμε όπως κάνετε τις απαιτούμενες ενέργειες, σύμφωνα και με τις προθέσεις σας, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των επιπτώσεων από την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που αφορούν όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων, όπως εστίαση, ξενοδοχεία, μεταφορές, επιχειρήσεις τροφοδοσίας κλπ.

Σημείωση: Θα επανέλθουμε παρουσιάζοντάς σας με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες θέσεις το πραγματικό πρόβλημα και ποιους συγκεκριμένα αφορά, αφού θα προχωρήσουμε σε έρευνα σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος.

Διαβάστε επίσης