Πάτρα: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργικής Κατασκευής

Προτάσεις μέχρι τις 20 Μαρτίου

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, την Ένωση Εικαστικών Πάτρας και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων διοργανώνουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Κατασκευής με τίτλο: «Εμπνέομαι, Δημιουργώ, Καινοτομώ». Στο πλαίσιο του διαγωνισμού Μαθητικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να :

• Εμπνευστούν από έναν μεγάλο εφευρέτη ή μια εφεύρεση του τομέα της Φυσικής ή της Τεχνολογίας
• Δημιουργήσουν μια καινοτόμο ομαδική κατασκευή χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση άχρηστα και/ή ανακυκλώσιμα υλικά
• Στείλουν την πρότασή τους μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020.

Οι δημιουργικές κατασκευές που θα κατατεθούν μπορούν να πραγματεύονται θέματα που αφορούν τον κλάδο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Ενδεικτικά προτείνονται οι εξής θεματικοί άξονες: φυσική, μηχανολογία, ηλεκτρολογία, πληροφορική, αρχιτεκτονική. Στόχος του Διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν τα νέα παιδιά τον κόσμο της επιστήμης και να εμπνευστούν από μεγάλους εφευρέτες ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τους επιστημονικά μοντέλα. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική εκπαιδευτική συλλογή, η οποία θα αποτυπώνει το όραμα των νέων παιδιών καθώς και την εξελικτική πορεία των επιστημών και της τεχνολογίας ανά τους αιώνες. Η συλλογή αυτή θα είναι μια πρόταση για το μέλλον, προερχόμενη από το παρελθόν. Αναλυτικά η προκήρυξη: εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΜΕΤ, e-mail: [email protected], 2610 969973/2, 2610 996732.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ