Εκτακτη σύσκεψη το Σάββατο στο Μαξίμου για το προσφυγικό

 

Εκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συγκαλεί για το Σάββατο το πρωί στις 09:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Παρασκευή διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την Αγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμμανουέλ Μακρόν για το ζήτημα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Καγκελάριο της Γερμανίας, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Γαλλίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στη χώρα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε, επίσης, αναλυτικά τους συνομιλητές του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στην Ιντλίμπ και αντήλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.

Επίσης, σε συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών του, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε το βράδυ της Παρασκευής με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Τέλος, σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα».

Προσθέτει, ότι «η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων».

«Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επίσης