Δυτική Αχαΐα: Παρέμβαση της μείζονος αντιπολίτευσης για το γήπεδο των Νιφορείκων

Παρέμβαση για το γήπεδο Νιφορείκων, από την παρέμβαση της μείζονος αντιπολίτευσης "Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών". Η ανακοίνωση που εστάλη στα μμε έχει ως εξής: 

"Ένα «αθλητικό εργαστήρι», πραγματικό στολίδι για το δήμο Δυτικής Αχαΐας παραδόθηκε στην νεολαία της Τοπικής Κοινωνίας των Νιφορεΐκων.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου γηπέδου υπήρξε στοίχημα της δημοτικής αρχής και με την ανάληψη των καθηκόντων της,  το Σεπτέμβριο του 2014,  ξεκίνησε ο «μαραθώνιος» αλλεπάλληλων επαφών, επισκέψεων, διαβουλεύσεων και πιέσεων στα υπουργικά γραφεία, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που ήταν η απόκτηση ενός γηπέδου-κοσμήματος για την περιοχή μας!

Το έργο δρομολογήθηκε αρχές του έτους 2016, εκπονήθηκε μελέτη, καταρτίστηκε πολυσέλιδος φάκελος κι έτσι παρουσιάστηκε προς έγκριση.Ψηφίστηκε ομόφωνα  από το Δ.Σ του Ο.Τ.Α.Δ. και στη συνέχεια ακολούθησε, η έγκριση και η υποβολή του φακέλου από το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐαςστη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι κατά την περίοδο κατάθεσης του φακέλου και προσπαθώντας να πετύχουμε τη θετική έκβαση του έργου στις συνεχείς επαφές μας και τις διαπραγματεύσεις τόσο με τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή όσο και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου  κατά τις επαναλαμβανόμενες μεταβάσεις μας εκεί,  ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα μας ήταν η γεωγραφική θέση του προς κατασκευήν γηπέδου ,τοποθεσία η οποία θεωρείται ιδανική καθώς δύναται να εξυπηρετήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας (δημοτικές ενότητες Δύμης, Μόβρης και Λαρισσού).

Οι κόποι ευοδώθηκαν τελικά και εδόθη η έγκριση της πρότασης περί τα τέλη του 2016 όπου  το έργο ενετάχθη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων(Π.Δ.Ε. 2017):

«ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΙΦΟΡΑΙΪΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ» προϋπολογισμού 245.139,55 €

Επιπλέον, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο  αίτημα των παραγόντων της ομάδας για επιμήκυνση (επιπλέον μέτρα) του αγωνιστικού χώρου,  ο Ο.Τ.Α.Δ προχώρησε σε σύναψη δεύτερης  σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο από ιδίους πόρους  ύψους 6.500,00  ευρώ. 

Ευχόμαστε στη νυν Δημοτική Αρχή «να βρει τον βηματισμό της» και εκτός από αποφάσεις που αφορούν τον διορισμό νέων Αντιδημάρχων - ( έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της   ????) - να προβεί  σε παρόμοιες  ενέργειες, πράξεις και έργα, τα οποία όμως διεκδικούνται και πραγματοποιούνται «εκτός των τειχών του Δημαρχείου», καθημερινά, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου.   ".