Γρ. Αλεξόπουλος: Να δοθεί τώρα λύση στη στέγαση των καρναβαλικών πληρωμάτων

 

Ο επικεφαλής της παράταξης  «Πρωτεύουσα ξανά!» Γρηγόρης Αλεξόπουλος καλεί τον Δήμαρχο Πατρέων να παρέμβει προσωπικά και να δώσει εδώ και τώρα λύση στο θέμα της στέγασης των καρναβαλικών πληρωμάτων  που φιλοξενούνται έως τώρα στις αποθήκες του ΑΣΟ, καθώς δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με τους θεσμούς και την ιστορία αυτής της πόλης.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

 

«Η δημοτική αρχή της Πάτρας, τρεις μόλις ημέρες πριν την κορύφωση του Καρναβαλιού, επέλεξε να δυναμιτίσει το κλίμα πετώντας κυριολεκτικά εκτός των αποθηκών του ΑΣΟ τους καρναβαλιστές που στεγάζονται χρόνια εκεί και δημιουργούν ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά άρματα που απολαμβάνουμε στις μεγάλες παρελάσεις διαφημίζοντας τον θεσμό.

Ενώ εδώ και μήνες η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού δεσμευόταν ότι θα βρει ένα χώρο προκειμένου να στεγαστούν μετά τον ΑΣΟ τα πληρώματα που αφιλοκερδώς προσφέρουν κόπο, χρόνο, χρήμα και φαντασία, αιμοδοτώντας το Καρναβάλι μας, ξαφνικά ενημέρωσε τους υπευθύνους ότι μετά τη λήξη της μεγάλης παρέλασης η πόρτα του ΑΣΟ για αυτούς κλείνει προκειμένου ο χώρος να ανακατασκευαστεί.

Και ενώ επί μήνες δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί ένας άλλος χώρος για τους καρναβαλιστές (δείγμα της αναποτελεσματικότητας των χειρισμών της δημοτικής αρχής), ξαφνικά τους προτείνεται να κάνουν χρήση του εξωτερικού χώρου της ΔΕΥΑΠ, δηλαδή του υπαίθριου πάρκινγκ!

Προτείνεται δηλαδή στους ανθρώπους που από την τσέπη τους στηρίζουν το μεγάλο θεσμό της πόλης να «φυλάξουν» τα άρματά τους και όλα τα υλικά και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους, σε έναν υπαίθριο χώρο, ο οποίος δεν μπορεί να φυλάσσεται επαρκώς και στον οποίο οι κατασκευές τους κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Αυτό είναι το «ευχαριστώ» της δημοτικής αρχής στα ιστορικά πληρώματα και τους παραδοσιακούς καρναβαλιστές που πασχίζουν χρόνια για την επιτυχία του  Πατρινού Καρναβαλιού. Να «εξορίζονται» τρεις μέρες πριν την κορύφωση του θεσμού, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνοχή την οποία οφείλει να δείχνει η Πάτρα όταν μιλάμε για διοργανώσεις αυτού του μεγέθους και αυτής της εμβέλειας.

Καλούμε τον Δήμαρχο, τον κ. Πελετίδη να παρέμβει προσωπικά και να δώσει λύση εδώ και τώρα στο θέμα της στέγασης των πληρωμάτων.

Η επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς σε όσους προσφέρουν χωρίς να μας ζητούν, είναι τουλάχιστον προκλητική.

Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς και με την ιστορία αυτής της πόλης».